SGK uzmanından flaş duyuru: EYT'liye 25 bin TL avans

SGK uzmanından flaş duyuru: EYT'liye 25 bin TL avans
SGK Uzmanı Onur Önal, mart ayının başında EYT başvurusu yapan fakat maaş işlemleri henüz tamamlanmamış olan EYT'lilere ilişkin dikkat çeken bir duyuru yaptı.

Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren EYT düzenlemesi milyonlarca kişinin emekli olmasını sağladı.

Milyonlarca EYT'li, düzenleme sürecinin sonrasında mart ayının başından itibaren SGK ve e-Devlet kanallarıyla başvuru işlemlerini başlattı.

Haziran ayına girilmesinin sonrasında mart ayında başvuru işlemleri henüz tamamlanmamış milyonları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. SGK Uzmanı Onur Önal, mağdur olan EYT'lilere ilişkin Twitter hesabından dikkat çeken bir duyuru paylaştı.

Önal'ın paylaşımı şöyle:

EYT’den emeklilik müracaatında bulunup 90 gün geçtiği halde aylığınız bağlanmamışsa ; 2018/38 sayılı genelgenin 9. maddesi gereği , SGK’ya yazılı müracaat edilmesi halinde , bağlanacak aylıklarından mahsup edilmek üzere avans ödemesi yapılır . Bayram öncesinde ihtiyacı olan EYT’liler müraacatı halinde alabilirler .Verilecek avans tutarı 25000 TL'dir.

oan.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.