Seralar su altında kaldı

Seralar su altında kaldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce 'kırmızı kod' uyarısı verilen Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı ve Karaduvar bölgesinde, binlerce dönüm tarım arazisi, şiddetli yağmurda sular altında kaldı.

Seralar su altında kaldı

Yağışların üzerinden 18- 20 saat geçmesine rağmen tarım arazilerindeki suların hala çekilmediğini dile getiren Oda Başkan Vekili Turgut Demir ise "Çiftçilerimiz pompalarla küreklerle suları tahliye etmeye çalışıyor. Seralardaki ürünler tamamen yok olacak. Kökleri çürüyecek. Çiftçinin bunları söküp yerine yeni fide bulma şansı da yok. Yeni fide alınması, dikilmesi maliyetleri artıracak. Çiftçilerimiz için elimizden geleni yapacağız" dedi.

'YARDIM BEKLİYORUZ'

Kazanlı Cumhuriyet Mahallesi'nin muhtarı İbrahim Koca da afet yaşadıklarını belirterek, "Allah çiftçilerimizin yardımcısı olsun. Çok büyük afet yaşadı buralar. Devlet Su İşleri burada acilen önlem almalı. Kanalların temizlenmesi gerekli. Devletimizin, çiftçilerimize yardım elini bekliyoruz" diye konuştu.

Yüzlerce dönüm serası sular altında kalan ziraat mühendisi Uğur Çetinkaya ise "Biz 2 yıldır aynı sıkıntılarla boğuşuyoruz. Burası için kalıcı çözümler istiyoruz. Bizim sezonluk maliyetlerimiz 30-35 bin TL civarında. 2 katı maliyet ile tekrar seralarımızı ekeceğiz. Çiftçiler çok büyük fedakarlıklarla bu ürünü yetiştirmeye çalışıyor. Sel afeti ürün toplama döneminde meydana geldi. Bu dönemden sonra fide dikme imkanımız yok, olan fide ile yolumuz devam etmek zorundayız. Bu da ürünü yarı yarıya kaybetmemiz anlamına geliyor" dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.