Semih Zeki’nin eserleri ‘Contemporary Istanbul’da

Semih Zeki’nin eserleri ‘Contemporary Istanbul’da
Sanatçı Semih Zeki, “Doğanın var olma çabası” adlı tuval üzerine yağlıboya çalışmasını ve üç resimden oluşan “Derme Çatma” başlıklı serisini çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’da sergileyecek.

Süha ÇARDAKLI / Dokuz Sütun

Çalışmalarında doğaya, mimari yapılara, şehre ve kaosa odaklanan sanatçı Semih Zeki’nin eserleri, 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’daki Bozlu Art Project standında görülebilecek. Sanatçı  Zeki, “Doğanın var olma çabası” adlı tuval üzerine yağlıboya çalışmasını ve kâğıt üzerine mürekkep tekniğiyle çalıştığı üç resimden oluşan “Derme Çatma” serisini Contemporary Istanbul’da Bozlu Art Project bünyesinde sanatseverlerle buluşturacak.

DOĞANIN GÜZELLİĞİ

 Zeki, “Doğanın var olma çabası” adlı eseriyle; doğanın sesini duyurmayı, insanların neden olduğu yıkıma rağmen tabiatın kendini koruma ve var olma gayretini göstermeyi amaçlıyor. Eser, bir yandan doğanın güzelliğini gözler önüne sererken bir yandan da bir kancanın gölgesiyle, yıkıma dair bir işareti ve tehdidi de içinde barındırıyor.

Sanatçının, bu yıl 12. kez gerçekleştirilen Contemporary Istanbul’da sergilenen diğer çalışması “Derme Çatma” serisi ise; yaşadığımız şehri, içinde hapsolduğumuz yaşantıyı ve kaosu gösteriyor. ’Tesadüfen’bir yapılaşma içine girdiğimiz günümüzde, üç resimden oluşan bu sergi, hem derme çatma hayatımızı hem de kısır bir sarmalın içine düşüşümüzü vurguluyor. Resimlerdeki mimari yapı, farklı imajların rastgele yan yana gelmesiyle kendi içinde yeniden bir yapı oluşturuyor.

Eserler bu anlamda dinamik bir devinimi, yani yıkarak yeniden yapılanmayı da anlatıyor. Semih Zeki’nin “Doğanın var olma çabası” ve “Derme Çatma” adlı eserleri, 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında, Contemporary Istanbul’da B1 108 numaralı Bozlu Art Project standında ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.