Selçuk Geçer yatırımcılara öyle bir şey söyledi ki kimse inanamadı ‘Dolarda o tarihe dikkat’

Selçuk Geçer yatırımcılara öyle bir şey söyledi ki kimse inanamadı ‘Dolarda o tarihe dikkat’
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda o tarihi işaret ederek açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yeni dolar yorumu dikkat çekti. Geçer, dolarda o tarihi işaret ederek ‘hazır olun’ uyarısında bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Bunlardan biri ise yeni rekor seviyesine ulaşan dolar oldu.

DOLAR REKOR KIRDI

Dolar üzerindeki yükseliş devam ediyor. 2024 yılının ilk başlarında 30 TL barajını aşan dolar son günlerde 31 TL’yi de geçerek rekor kırıyor. Doların 31 TL’yi bulmasının ardından geleceği ise merak edilmeye başlandı.

dolar-3.jpg

GEÇER: YABANCILAR MECBUR GELECEK

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yükselişi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçer, dolara yatırım yapacak milyonlarca yatırımcıya seslendi. Geçer’in dolar analizi şu şekilde;

“30,90 civarında bir dolar kuru ve 33 32 civarında bir Euro kuru görüyoruz. Düz bir çizgi muhteşem bir baskı olduğunu bize gösteriyor. Türkiye’de bütün sorunu seçim olduğu için çok yüksek ihtimal serbest bırakılacak ondan sonra öyle ya da böyle gitmesi gereken yere gidecek. Gitmez ise yabancılar Türkiye'ye gelmez. Piyasa daha da sıkıntılı bir sürece girer.”

selcuk-gecer-konustu-borsa-20-bin-puana-yukselecek-jpg.webp

“80 TL’YE KADAR GİTTİĞİNİ GÖRECEĞİZ”

Türkiye’nin kısa vadeli borcunun rekor bir seviyeye geldiğini aktaran Geçer, “226 milyar dolarlık bir ödememiz var. Finanse edemezsek ne olur? Döviz üzerindeki o potansiyel baskı artar ve bugün 30'da tutmaya çalıştığınız doların bir anda 60 liralara 70 liralara veya 80 liralara gittiğini görürsünüz. Bundan 6 ay sonra 70 liraya geldi doğru değerde problem yok. Bütün piyasa kendini hazırlamış olur” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.