Selçuk Geçer net ücreti açıkladı 'Emekliler kara kara düşünecek'

Selçuk Geçer net ücreti açıkladı 'Emekliler kara kara düşünecek'
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, canlı yayında emekliye gelecek zammı açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, canlı yayında emekliye gelecek zammı söyledi.

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı bugüne çevrildi. Aralık ayı enflasyon rakamlarının belli olması ile maaşlara gelecek olan enflasyon farkı ortaya çıkacak.

emkli-2.jpg

YILMAZ YÜZDE 50 DEMİŞTİ

Asgari ücretliye yüzde 49 oranında yapılan zam artışıyla 17 bin 2 TL maaşlar olmuştu. Emekli ve memura da aynı oranda zam yapılması ön görülüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’da memur ve memur emeklilerin maaşlarına yüzde 50’ye yakın bir artış beklediklerini açıklamıştı.

Emekli ücretine ilişkin ünlü ekonomist Selçuk Geçer, YouTube canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulunarak, milyonlarca emekliye verilecek zammı söyledi.

emekli-2.jpg

"EMEKLİYE DAHA YÜKSEK ZAMLAR YAPILMASI GEREKİYOR"

Geçer, İstanbul Ticaret Odası'nın her ay açıkladığı enflasyonunda İstabul’daki ve genel enflasyon arasında ciddi fark olduğuna değinirken, “Bize ‘İstanbul'da enflasyon çok yüksek ama diğer illerde enflasyon çok düşük’ diyorlar. Çünkü, İstanbul Ticaret Odası'nın İstanbul enflasyonu yüzde 74,80 seviyesine çıkmış durumda. Şu enflasyon baz alınsa memura ve emekliye çok daha yüksek zamlar yapılması gerekiyor. Yarın yüzde 50 civarı bir zam oranı çıkacak. Fakat aynı oranda da zamlar gelmeye başlayacak.” dedi.

Selçuk Geçer’in yüzde 50 oranındaki beklentisi ile en düşük emekli aylığı 11 bin 250 TL olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.