Selçuk Geçer kıyamet senaryosunu açıkladı ‘Dolar tüm zamanların rekorunu kıracak’

Selçuk Geçer kıyamet senaryosunu açıkladı ‘Dolar tüm zamanların rekorunu kıracak’
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doları işaret ederek rekoru açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda gerçekleşecek kıyamet senaryosunu açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek için farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Bu noktada son zamanlarda büyük çıkış yakalayan dolar ise dikkat çekiyor. Çoğu uzman isim ise dolar üzerine tahminlerini paylaşıyor.

Son olarak dolar 30,5 seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise doların tüm zamanların rekorunu kıracağını açıkladı.

dolar-1.jpeg

GEÇER: DOLAR 5 BİN TL OLUR

Dövizde işler kontrolden çıktığı vakit 50,60 ve 70 liraları görülebileceğinin altını çizen Geçer, 1994 yılını örnek gösterdi. Geçer, “Çok riskli bir dönemde yapılan aynı şeyler, bugün de yapılıyor. Dolayısıyla bu baskıyı bu şekilde devam ettirirseniz, 1994'deki gibi oluruz. Ardından, dövizde çok ciddi bir hareketlilik görürüz. 1994 yılında 8 bin liralardan 36 bin liraya nasıl dolar çıktıysa bugün de 30 lira olan dolar 150 liraya gider. Önce oradan bir geri çekilir. Ondan sonra iş iyice kontrolden çıktığından dolayı bir sonraki aşamada bin TL ve 5 bin TL olur. Bugünkü tablo 5 Nisan 1994'ten çok daha berbat.” dedi.

1994 EKONOMİK KRİZ

Türkiye, 90'lı yıllardaki en derin krizini 1994 yılında yaşadı.1994 öncesinde kamu kesimi faiz dışı harcamaları, kamu gelirlerinden daha fazla açık vermiş, Kamu kesimi kazandığından daha fazlasını harcadı.

dolar21.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.