Selçuk Geçer iktidarın dolar planını açıkladı: Dövizi olanlar dikkat

Selçuk Geçer iktidarın dolar planını açıkladı: Dövizi olanlar dikkat
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, iktidarın dolar nasıl müdahale edeceğini açıkladı.

Metin Güreş / KAMU SON HABER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından dövizde büyük bir artış yaşandı. Dövizdeki hareketlilik yatırımcıların sürekli olarak ekonomi yorumlarını takip etmesine neden oluyor.

Yorumlarıyla dikkat çeken Selçuk Geçer, yatırımcıların takip ettiği ekonomistlerin başında geliyor. Selçuk Geçer, iktidarın Dolar kuruna yeni bir müdahale yapacağını belirtti.

Merkez Bankası 27 ay sonra ilk kez faiz politikasını yükseltti. Aylar sonra alınan bu karardan sonra dolar hızla ivme kazandı.

Karar, TL'de değer kaybının devam etmesini sürdürürken Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların seyri ile ilgili önemli paylaşımlarda bulundu.

Döviz hesabı olan vatandaşlar için paylaşımlarda bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, ek vergi getirilebileceği iddialarını öne sürdü. Konuyla ilgili Geçer, şunları söyledi.

“Bankalardaki döviz hesaplarına vergi gelecek diyorlar. Vergi gelebilir arkadaşlar. Daha önce de böyle bir takım hatalar yapıldı. Bu hatayı yaptığınız an itibariyle kayıt dışını artırırsınız. Millet parasını bankadan çeker. Bir kereye mahsus o vergiyi öder, parasını yastık altına götürür ve ondan sonra piyasa ile banka arasındaki makas açılmaya başlar.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.