Selçuk Geçer dolardaki zirve için tarih verdi

Selçuk Geçer dolardaki zirve için tarih verdi
Ekonomist Selçuk Gezer, dolar kuruna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aralık ayı için dolar kurundaki ihtimalleri değerlendiren Gezer, açıklamalarıyla dikkat çekti.

Yaptığı açıklamalarla sürekli gündeme gelen ünlü ekonomist Selçuk Gezer, dolar kuruna ilişkin çarpıcı yine açıklamalarda bulundu. Gezer''in yaptığı konuşmalar sosyal medyada viral olurken, kurlara ilişkin getirdiği yeni açıklamalarla vatandaşın gözleri dolar kuruna çevrildi.

DOLARDA GERİLEME SİNYALLERİ

YouTube kanalı üzerinden açtığı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, Dolar kurunun Euro karşısında değer kazandığını aktardı. Geçer, AB ülkelerinde bu durumun şaşkınlığa neden olduğunu belirtti. Doların daha fazla yükselemeyeceğini aktaran Selçuk Geçer, ABD enflasyonunda gerileme sinyallerinin olduğunu vurguladı.

Dolar karşısında diğer para birimlerinin atak gerçekleştireceğini aktaran Geçer, doların aşağı yönlü hareket içerisinde olduğunu belirtti. Euro ve sterlin hakkında açıklama yapan geçer, yukarı yönlü bir hareket görüldüğünü dile getirdi. 

Selçuk Geçer, "Çünkü görünen o ki ABD’deki enflasyon frenlenmiş gibi. Önümüzdeki aylarda oluşabilecek olağanüstü durumları da bir şerh olarak kenara koyuyorum" ifadelerine yer verdi.

20 TL ÜSTÜ OLABİLİR

Yaşamın enflasyon nedeniyle dolar endeksinde gerileme beklendiğini dile getiren Selçuk Geçer, "ABD’de aniden çok yüksek bir enflasyon gelirse yani yüzde 8.5 ve 9 aralığında bir enflasyon gelirse –ki düşük bir ihtimal- o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebiliriz" dedi.

Dolar endeksinde gerileme olacağını aktaran Geçer, piyasalarda sert rüzgarların görüleceğini ve Kasım-Aralık ayında dolar kurunun 20 TL üzerinde görülebileceğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.