Şehit aileleri Hatay'da

Şehit aileleri Hatay'da
Şehit Ömer Halisdemir ve Eren Bülbül'ün ailelerinin de olduğu grup, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için geldikleri Hatay'da Antakya Belediyesini ziyaret etti.

ŞEHİT AİLELERİ HATAY'DA

Ömer Halisdemir ve Eren Bülbül'ün ailelerinin de aralarında bulunduğu bir grup şehit ailesi, Antakya Belediyesini ziyaret etti.

15 Temmuz darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışan Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Ömer Halisdemir, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde şehit olan polis Ahmet Alp Taşdemir, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, Tunceli-Pülümür karayolunda şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminde helikopterden atılan bomba sonucu şehit olan veteriner Ramazan Konuş, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos'ta terör örgütü mensuplarıyla sıcak temasta şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ve teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün aileleri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için geldikleri Hatay'da Antakya Belediyesine ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, aileleri bina önünde karşıladı ve makamında ağırladı.

Şehit Ahmet Alp Taşdemir'in babası İbrahim Taşdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, milletin değerini, birlik ve beraberlik ruhunu oğlu şehit olduktan sonra daha iyi anladığını dile getirerek, devletin kendilerini hep el üstünde tuttuğunu belirtti.

Bayrak, devlet ve ezan sevgisinin milletin iliklerine kadar işlediğini anlatan Taşdemir, bu sevgiyi herkeste gördüklerini vurguladı.

Tezahür eden sevginin imanın göstergesi olduğunu aktaran Taşdemir, "Bugün sınır noktasına geldik, şehit yakınları olarak askerimizle kucaklaştık, desteklerimizi bildirdik. Cennetin kokusu cepheden alınır. Mehmetçiklerimize hayır dualarımızı getirdik. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu millet şehitlerimizin yolunda yürüyor. Başta Cumhurbaşkanımızın emriyle biz malımızı, canımızı, bedenimizi her şeyimizi fedaya hazırız." ifadesini kullandı.

- "Teröristlerle savaşmaya hazırım"

Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de askerle sırt sırta savaşmaya geldiğini belirterek, bunun için hazır olduğunu vurguladı.

Askerlere görevlerinde başarılar dileyen Halisdemir, Türk milletinin kendilerini kucakladığını söyledi.

Şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in kardeşi Sıtkı Gedik de ağabeyinin 15 Temmuz'da darbecilere de karşı koyduğunu ifade ederek, ağabeyinin görevini hep canla başla yaptığını kaydetti.

Belediye Başkanı Kimyeci de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bugün şehitler sayesinde Türkiye'de rahat şekilde yaşadıklarını söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar dileyen Kimyeci, Zeytin Dalı Harekatı'nın Suriye'nin de toprak bütünlüğünü korumak, orada huzur ve barışı tesis etmek için yapıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Kimyeci, şehit ailelerine Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Şehit aileleri Hatay'da

Şehit aileleri Hatay'da

Şehit aileleri Hatay'da

Şehit aileleri Hatay'da

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.