Şehirler arası yolculukta yeni dönem: Tüm yolcuları ilgilendiriyor

Şehirler arası yolculukta yeni dönem: Tüm yolcuları ilgilendiriyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakanlığı, varış noktasından önce otobüsten inen yolcuların, taşımacı firmalar tarafından Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (U-ETDS) bildirilmesiyle ilgili düzenleme yapıldığını belirtti.

Arif Aydın KAPLAN / KAMU SON HABER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ndeki değişiklikle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakanlığın resmi sitesinden yapılan açıklamada, taşıma sektörünün dijitalleşmesi için yeni adımlar attıklarını belirtildi, Düzenlemeyle birlikte taşımacıların e-Devlet üzerinden yapacakları 32 bin 854 TL'ye kadar olan işlemlerde yüzde 5 indirim uygulanacağı aktarıldı.

Başvurularda kağıt ve belge aramadan tüm süreçleri e-Devlet üzerinden sonuçlandırıp, bürokrasiyi azaltıp, e-Devlet uygulamalarıyla işlem süreleri kısalacak.

Yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde, varış noktasından önce otobüsten inen yolcuların, taşımacı firmalar tarafından U-ETDS'ye bildirilmesiyle ilgili de düzenleme yapıldı.

Bu düzenlemeyle varış noktasından önce otobüsten inen yolcular artık anlık olarak U-ETDS'ye bildirilecek. Taşıma alanında güvenlik için gelen bu yenilik sayesinde, yolcuların elektronik ortamda anlık takibinin yapılması sağlanması hedefleniyor.

Bakanlık, tarifeli (biletli) veya tarifesiz (turizm) yolcu taşımalarına aracılık hizmeti veren ve bilet veya sözleşme düzenlemeye yetkili olan acentelere, mevzuata aykırı bilet veya sözleşme düzenlemeleri halinde uyarı müeyyidesi getirildiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.