Şefinden limonlu kek tarifi

Şefinden limonlu kek tarifi
Tadı damağınızda yer edecek, lezzetini unutamayacağınız nefis limonlu kek tarifi.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 limonun rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Üzeri için:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbınızı yağlayıp unlayın.
  • Yumurtaları ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın.
  • Sıvı yağ, süt, limon suyu ve rendesini ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip spatula ile karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Kek fırında pişerken, üzeri için limonlu sos hazırlayın. Pudra şekerini limon suyu ile karıştırıp pürüzsüz bir sos elde edin.
  • Kek fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin. Ardından kekin üzerine limonlu sosu dökün.
  • Oda sıcaklığında tamamen soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.