Seçime 24 saat kala duyuruldu: Memurun alacağı maaş açıklandı

Seçime 24 saat kala duyuruldu: Memurun alacağı maaş açıklandı
Türkiye'nin adeta nefesini tutarak beklediği tarihi seçime saatler kala AKP'den memur maaşlarına ilişkin yeni bir vaat geldi. İşte AKP kazanırsa kamu işçisinin alacağı maaş...

Mehmet Emin ÖZTÜRK / KAMU SON HABER

Seçim yasaklarının son anlarına kadar siyasiler propagandalarını yaparak halka vaatlerde bulunmaya devam etti. Milyonlarca kamu işçisini ilgilendiren son bir vaat Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan''dan geldi. 

Erdoğan, dün katıldığı ''2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni''nde kamu işçilerinin maaşlarına yapılan zam oranına ilişkin açıklamalarda bulundu. Böylece, refah payı dahil olmak üzere maaşlara yüzde 45 zam yapıldığı belirtilirken, en düşük maaş ise 15 bin TL oldu.

Konuşmasında prim ödemelerine de değinen Erdoğan, "İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit mağduru işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10''luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70''lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerini yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.