Saraydan kara haber sızdırıldı: Yerel seçimde İmamoğlu'na soğuk duş

Saraydan kara haber sızdırıldı: Yerel seçimde İmamoğlu'na soğuk duş
Yaklaşan yerel seçimlerde çalışmalar hararetli olarak devam ediyor. Abdülkadir Selvi yapmış olduğu anket sonuçlarını paylaşarak, İmamoğlu hakkında önemli açıklamalara yer verdi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugün yayımladığı yazısında Ekrem İmamoğlu hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Areda -Survey'in 6-9 Ekim arasında 3 bin 30 kişiyle gerçekleştirdiği anket sonuçlarını paylaşarak, İmamoğlu'nun kazanma ihtimalini yazdı.

Yerel seçimlere 5 ay gibi kısa bir süre kalmışken rakipler bir bir belirlenmeye başlandı. Özellikle büyükşehir belediyeleri sahip oldukları koltukları korumak adına epey hareketli bir yarışın içerisine girmiş bulunuyor.

Abdülkadir Selvi bu yarışa istinaden bugün ki yazısında İmamoğlu'nun kazanmasındaki ihtimalleri yazdı.

Anket sonucunun yerel seçimlere ilişin ipucu taşıdığını belirten Selvi, anket verilerinin yerel seçimlerde siyasete yeni bir format getireceğini öne sürdü.

Selvi yazısında, “Yerel seçimlerde adaylar önemli. Başta AK Parti olmak üzere partilerin adayları açıklanmadan yapılacak olan değerlendirmeler yeterli olmaz. Bazı adaylar seçimin kazanılması açısından bazı adaylar ise seçimi kaybettirmek açısından önemli olacak.

Bu seçime özgü olarak ittifakların durumu da belirleyici olacak. İYİ Parti ve HEDEP kendi adaylarıyla mı seçime girecek yoksa İstanbul ve Ankara’da il bazlı ittifak mı yapılacak?” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerde tüm dikkatlerin İstanbul’da olacağını kaleme alan Selvi;

İMAMOĞLU GİDİYOR MU?

"Yerel seçimlerde tüm gözler İstanbul’da olacak. CHP’de dahi konumu tartışmalı olan Ekrem İmamoğlu kazanacak mı kaybedecek mi? İYİ Parti ve HEDEP İstanbul’da aday çıkaracak mı? Tabii en önemli soru AK Parti’nin adayı kim olacak? Bu soruların cevabı seçimin kaderini belirleyecek. Ama bu belirsizliklere rağmen anketten çıkan İstanbul sonuçları Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kaybedebileceğini gösteriyor."

Sizce önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı hangi parti kazanır sorusuna ankete katılanların yüzde 45.2’si AK Parti yanıtını verirken CHP diyenlerin oranı yüzde 40.9’da kalıyor. Ekrem İmamoğlu’nun ikinci seçimleri yüzde 54’le kazandığı dikkate alınırsa bu veri İmamoğlu açısından tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor.

"İYİ Parti kazanır diyenler yüzde 3.4 çıkarken, Yeniden Refah Partisi yüzde 2.8’le dördüncü sırada. HEDEP ismini alan Yeşil Sol Parti kazanır diyenler 2.5 olurken, MHP yüzde 2.4’le altıncı sırada yer aldı."

“…Ekrem İmamoğlu’nun oylarının gerilemesinde cumhurbaşkanı adaylığı ve CHP içindeki mücadele nedeniyle İstanbul’a eserler kazandırmaması ön planda çıkıyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.