Sapanca Gölü'ne akaryakıt sızdı 'Milyonlara içme suyu sağlanıyordu

Sapanca Gölü'ne akaryakıt sızdı 'Milyonlara içme suyu sağlanıyordu
Kocaeli'de gerçekleştirilen yol çalışması sırasında yaşanan bir olay, NATO'nun petrol boru hattından sızan akaryakıtın Sakarya ve Kocaeli illerindeki milyonlarca insanın içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü'ne karışmasıyla endişe yarattı.

Kartepe ilçesinde meydana gelen olayda, yol çalışması esnasında NATO'ya ait bir akaryakıt boru hattı zarar gördü. Borudan sızan akaryakıtın fark edilmesi üzerine yetkililere bilgi verildi ve bölgeye hemen ekipler sevk edildi. Ekipler, iş makinesiyle boru hattının zarar gören kısmını açarak hasarın boyutunu belirlemeye çalıştı. Boru hattında kalan akaryakıtın tankere tahliye edilmesi için çalışmalar yapıldı.

Ancak, gece ilerledikçe NATO hattındaki basıncın artmasıyla sızıntı büyüdü ve akaryakıt, dere yatağı aracılığıyla Sapanca Gölü'ne ulaştı. Göl yüzeyini kaplayan petrolü gören vatandaşlar, durumu Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekiplerine bildirdi. Bölgeye gönderilen ekipler, su yüzeyine barikat kurarak sızıntının yayılmasını engellemek için çalışma başlatıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.