Şanlıurfa Müzesinden Göbeklitepe'ye otobüs seferi

Şanlıurfa Müzesinden Göbeklitepe'ye otobüs seferi
UNESCO kalıcı listesinde bulunan Şanlıurfa'daki tarihi örenyerinin imitasyonunun bulunduğu Şanlıurfa Müze Kompleksi'nden Göbeklitepe'ye direkt otobüs seferi konuldu.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'nin imitasyonlarının bulunduğu Şanlıurfa Müze Kompleksinden, tarihi örenyerine otobüs seferleri başlatılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Göbeklitepe'ye gitmek isteyen yerli ve yabancı turistler için daha önce kent merkezindeki Abide Parkı önünden kalkan 100 numaralı otobüsün, günde 3 sefer hizmet verdiği hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesinin ardından artan ilgi dolayısıyla örenyerine ulaşımı kolaylaştırmak için seferlerin güzergahında değişikliğe gidildiği belirtilen açıklamada, seferlerin Göbeklitepe'nin devasa imitasyonlarının bulunduğu, Türkiye'nin "en büyük müzesi" unvanına sahip Şanlıurfa Müze Kompleksi'nden tarihi örenyerine direkt yapılacağı bildirildi.

Bu sayede kente gelen ziyaretçiler imitasyonlarını görüp detaylı bilgi edindikleri örenyerini çıplak gözle görme imkanı da bulacak.

Yeni güzergahtaki seferler, 1 Haziran'da başlayacak.

Bilet ücretleri tam 5, öğretmen 4 ve öğrenci 3 lira olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.