Sandık görevlileri için uyarılar ve dikkat edilmesi gerekenler

Sandık görevlileri için uyarılar ve dikkat edilmesi gerekenler
Hukukçu Figen Çalıkuşu, 28 Mayıs seçimlerinde sandık güvenliği konusunda uyarılarda bulundu.

GERÇEK GÜNDEM - Seçimlere çok az günler kala sandık güvenliği ile ilgili meraklar artıyor. Bu meraklara cevap niteliğinde açıklamalar yapan Hukukçu Figen Çalıkuşu, Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'e konuştu.

Yaptığı açıklamada Çalıkuşu, “Tüm sandıklarda görevlilerin eksiksiz olarak sağlandığını bilmemiz lazım. Güvenilir olması gereken müşahitlerde ise müşahit kartı rahatlıkla herkese verebiliyordu. Müşahitlere araç temin edilirse çok önemli bir konu. Müşahitlerin oy pusulası giderken araca binme hakkı var ama almama yönünde bir dayatma olabilir. Arkadan bir araçla takip etmeleri yine onların hakkı dahilinde” dedi.

DİKKAT EDİLECEK RAKAMLAR

Çalıkuşu yabancı uyruklu kişiler ile ilgili sorulara itafen, “İkamet izni belgesi oy kullanmak için geçerli bir belge değildir. Kesinlikle kimlik kartları görülmeli. 99 ve 98 ile başlayan yabancı kimlik numaralı geçici korunma altına alınmış sığınmacılar oy kullanamıyor. Türk vatandaşı olanlar oy kullanabilirler” dedi.

"SANDIK BAŞINDA BULUNMAMIZ YASAL HAKKIMIZ"

Devam eden açıklamalarda Çalıkuşu, “Oylar sayılırken sandık başında bulunmak yasal hakkımız. Tutanaklardan bir fotokopi alalım, itiraz da edebilirsiniz. Yurtdışı oylarının altında nokta vardı. Mühür tam Tayyip Erdoğan’ın arkasına vurulmuş gibi birtakım tartışmalar vardı. İtirazlara yer vermemek için arkasına çevirip bakalım. Sandık kurulunun mührü olması gerekiyor. Sandık kurulunun mührü yoksa hemen o mührü vurulmasını isteyelim. Onlara mühürsüz oyları geçerli saydıracak bir imkân ve ortam yaratmamak adına mühür var mı kontrol edelim” uyarılarını yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.