Samsung kan kaybediyor

Samsung kan kaybediyor
Şirket bir önceki çeyrekte kârında yüzde 96'lık bir düşüş açıklarken, bu çeyrekte yüzde 95'lik bir düşüş yaşadığını ve bunun bellek yongalarına olan zayıf talepten kaynaklandığını belirtti.

Donanımhaber’de yer alan bilgiye göre; Yılın ikinci çeyreğinde Samsung, sadece 527 milyon dolar kar elde etti. Bu net gelir, bir yıl önceki aynı döneme göre yüzde 95’lik bir düşüş anlamına geliyor.

Samsung aynı zamanda satışlarda da yüzde 22’lik bir düşüş bildirdi ancak yapay zekâ için gerekli olan DRAM çiplerine olan talebin ikinci çeyrekte düşüşü hafiflettiğini aktardı.

Samsung'un yatırımcıları sonuçlardan kesinlikle memnun olmayacak olsa da şirket, küresel talebin yılın ikinci yarısında toparlanmasını bekliyor. Bu arada Samsung, ikinci çeyrekte yüzde 22’lik düşüşle 47 milyar dolar gelir açıkladı.

Samsung'un bellek işi, ilk çeyrekte 10,2 milyar dolar gelir elde etmişti. İkinci çeyrekte 11,53 milyar dolar elde ederek hafif bir artış yaşadı. Şirket ileriye dönük olarak, DDR5 ve LPDDR5x bileşenleri gibi "yüksek katma değerli ürünler" olarak adlandırdığı ürünlerin satışına odaklanmayı planlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.