Samsung, Chef Collection'ı tanıttı

Samsung, Chef Collection'ı tanıttı
Samsung Electronics, premium ankastre serisi Chef Collection'ı tanıttı. Samsung Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Gürsoy: "Türkiye'de tüm ankastre pazarı yaklaşık 550 milyon dolar büyüklüğe ulaştı"

Samsung, Chef Collection'ı tanıttı

Samsung Electronics, dünyanın önde gelen Michelin Yıldızlı şeflerinden aldığı ilhamla tasarladığı premium ankastre serisi Chef Collection'ı tanıttı.

Samsung'un düzenlediği etkinliğe Michelin Yıldızlı Fransız Şefi, Eric Trochon, Samsung Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy ve Samsung Electronics Beyaz Eşya Satış Pazarlama Grup Müdürü Burçin Arabul katıldı.

Samsung Chef Collection ürünleri, Michelin yıldızlı şeflerin know-how'ından ilham aldı.

Chef Collection serisi, gurme buhar teknolojisiyle pişirme deneyimi sunan fırın, sanal alev teknolojisiyle ocak ve waterwall su duvarı teknolojisine sahip bulaşık makinesi, tek bir el hareketi ile çalışan sensörlü davlumbazı ile kullanıcılara üstün bir mutfak deneyimi sunuyor. Michelin yıldızlı şeflerin kullanıcı deneyimlerinden ilham alarak hazırlanan ve Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisine sahip Samsung Chef Collection serisi akıllı telefonlar üzerinden uzaktan kontrol edilebiliyor.

Telefon aracılığı ile fırını uzaktan çalıştırmak, derece ve süresini ayarlamak ve fırını kapatmak mümkün. Aynı zamanda kullanıcılar, çalışmakta olan fırının pişirme süresini, yemeğin pişmesine kaç dakika kaldığını ya da kaç derecede piştiğini telefon ile her yerden kontrol edebiliyor.

Sanal alev teknolojisiyle elektrikli ocakta alevi görebilmeyi sağlayan Samsung imzalı yeni ankastre ocakta, sıcaklığın artırılıp azaltılmasına bağlı olarak alev büyüyüp küçülüyor. Böylece kullanıcı pişirme alışkanlıklarını değiştirmeden yenilikçi bir teknolojiyi tecrübe ediyor. Davlumbaz ise el hareketlerine duyarlı sensörleriyle dokunmadan çalıştırılabiliyor, gücü ayarlanabiliyor ve kapatılabiliyor.

 

- "Samsung, uluslararası arenada 7 binin üzerinde patente sahip"

 

Samsung Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy ise "Dünya çapında beyaz eşya sektöründe güçlü adımlarla ilerlemeye devam eden Samsung, buzdolabı ve çamaşır makinesinde dünya lideri, ankastre ürünlerde ise Amerika'da 2. sırada yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Samsung'un ankastre ürün grubunda dünya liderliğini hedeflediğini kaydeden Gürsoy, dünya çapındaki 36 araştırma, 6 tasarım merkezinde, yıllık 14 milyar dolarlık Ar&Ge yatırımıyla hayata geçirdiği projelerde 750'den fazla ödül kazanan Samsung'un, uluslararası arenada 7 binin üzerinde patente sahip olduğunu söyledi.

Gürsoy, şunları kaydetti:

"İnovasyonda öncü olma vizyonuyla VIV, Harman Kardon, Joyent gibi şirketleri bünyesine katarak diğer firmaların bilgi birikimleriyle daha da güçlenen Samsung, aynı zamanda gelecek teknolojilerine de yatırım yapıyor. Yapay zeka, sanal gerçeklik ve nesnelerin interneti teknolojilerinde söz sahibi olmayı hedefleyen Samsung özellikle genç neslin markaya güveni ve tercihi sayesinde beyaz eşya sektöründe tercih sıralarının üstlerinde yer almaya başladı."

Türkiye'de büyüyen ankastre pazarında oyun kurucu olarak pozisyon almak istediklerini söyleyen Gürsoy, 2014 yılından beri ankastre ürünlerle Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini hatırlattı.

Gürsoy, "Samsung olarak ankastre pazarında yeni sayılırız. Sektöre dönük kampanyalarımız ve genişleyen yeni ürün gamımız ile pazar payımızı bu yıl, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre iki katından fazla artırdık. 2017’yi ise 3 katı büyüme ile kapatarak önümüzdeki dönemde Türkiye pazarında hızlı büyümeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de tüm ankastre pazarının yaklaşık 550 milyon dolar büyüklüğe ulaştığını aktaran Gürsoy, "Bu pazarın 500 milyon dolarlık çok büyük bir bölümünü fırın, ocak, davlumbaz gibi ürünleri içeren pişirici grubu domine ediyor. Samsung Türkiye olarak yüzde 10'luk pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz. Ankastre ürün grubunda tüketiciler tasarım, şıklık, dekoratiflik ve yenilikçilik gibi özellikleri ön planda tutuyor. Samsung olarak biz tüm bu ihtiyaçlara cevap verebilen bu Premium seriyi Türk tüketicilere sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Samsung Electronics Beyaz Eşya Satış Pazarlama Grup Müdürü Burçin Arabul da mutfak sektörünün hem ankastre tarafından hem de mutfakçı tarafından Türkiye'de gidecek çok yeni bir olgu olduğunu söyledi.

Arabul, ankastre pazarının büyüme trendinin çok fazla olduğunu kaydetti.

Michelin Yıldızlı Fransız Şefi, Eric Trochon ise "Samsung dünyanın her yerinden Michelin yıldızlı şefleri bir araya getirerek Club de Chef'i kurdu. Chef Collection serisi şeflerin uzmanlık ve tutkusunu Samsung'un mühendislik ve inovatif teknolojileriyle buluşturdu. Samsung ise kullanıcılara hayalindeki mutfağı sunarken profesyonel aşçılık keyfini evlere götürüyor." dedi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.