Samsun'da 100. yıl coşkusu

Samsun'da 100. yıl coşkusu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için 18 silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişinin 100´üncü yıl dönümü düzenlenen programlarla kutlanmaya başlandı.

Samsun'da 100. yıl coşkusu

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla birlikte düzenlenen etkinliklere Samsunlular yoğun ilgi gösterdi. Kutlamalarda Atatürk ve silah arkadaşlarını temsilen Tütün İskelesi’nden karaya Türk bayrağı çıkarıldı. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ilk olarak İlkadım ilçesinde Atatürk Anıtı önünde başladı. Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

samsun-4-001.jpg

Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Samsun'un Bafra ilçesinden 19 Mayıs 1919 yılında Atatürk'ü karşılamak için yürüyerek 2 günde kent merkezine gelen vatandaşları temsilen bir grup genç de Türk bayrağıyla yürüyerek kente geldi. Gençlerin bir günlük yürüyüşlerin ardından geldikleri kentte yanlarında taşıdıkları Türk bayrağı, İstiklal Marşı okunurken göndere çekildi.

samsun2-001.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.