Şampuana ekleyip saçınızı yıkarsanız...

Şampuana ekleyip saçınızı yıkarsanız...
Sosyal hayatımızı etkileyen en büyük sorunlardan birisi olan kepek problemini evdeki malzemelerle yok edebilirsiniz.

Şampuana ekleyip saçınızı yıkarsanız...

Özellikle mevsim geçişlerinde aşırı yağlanma veya kuruluk yaşıyor ve kepek oluşumunu önleyemiyorsanız, her yerde kolayca bulabileceğiniz ekonomik malzemelerle, kimyasal kullanmadan kepeği önleyen maskeler hazırlayabilirsiniz. Nasıl hazırlayacağınızı bilmiyorsanız, sizin için paylaştığımız kepeği yok eden 10 saç maskesine göz atabilirsiniz

limon-suyu.jpg
Limon suyu ve portakal kabuğu

Portakal kabuklarını alın ve bir kaseye koyun. Daha sonra içine limon suyu sıkın. Malzemeleri macun haline gelene kadar karıştırın.


asprin.jpg
Aspirin ve şampuan

Kepek önleyici şampuanlarda da kullanılan aspirin, salisilik asit içerir. Aspirin kepekle mücadelede en başarılı maddelerden biridir, ayrıca çabuk yağlanmayı engeller. Aspirini iyice ezin ve toz haline getirin. Şampuanın içine ekleyip, çalkalayın. Islak saçınızı bu şampuanla yıkayıp, birkaç dakika bekletin. Daha sonra durulayın.

cemen-otu.jpg
Çemen otu tohumu ve limon suyu

Çemen otu tohumları, anti-enflamatuar, antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bu muhteşem tohum kepekle savaşmak için birebir. Saçınıza uygulamak için bu adımları izleyin: Küçük bir kaba su koyun ve üzerine çemen otu tohumlarını ekleyip bir gece bekletin. Sabah, tohumları macun kıvamında olacak şekilde ezin ve içine biraz limon suyu ekleyin. İyice karıştırın. Macunu saç derinize ve saçınıza uygulayın, 30 dakika kurumaya bırakın. Daha sonra durulayın.
 

sirke-ve-muz.jpg
Sirke ve muz

1 muz ve 2 bardak elma sirkesini macun kıvamına gelecek kadar iyice karıştırın. Ardından bu macunu saçınıza nazikçe masaj yaparak uygulayın. Saçınızı tamamen kapladığından emin olun. 20 dakika bekletin ve daha sonra maskeyi ılık su ile durulayın.

feslegen.jpg
Fesleğen yaprağı ve amla tozu

Bu karışım saçınızın gücünü artırmaya ve dökülmesini engellemeye yardımcı olacaktır. Hazırlaması da oldukça basit: Birkaç adet fesleğen yaprağı, 2 çay kaşığı amla tozu ve 2 çay kaşığı suyu bir kabın içinde karıştırın. Saçınıza masaj yaparak uygulayın 30 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın.
hindistan-cevizi.jpg
Limon ve hindistan cevizi yağı

2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve 2 yemek kaşığı limon suyunu iyice karıştırın. Karışımı saç derinize uygulayın ve nazikçe masaj yapın. 20 dakika bekletin ve şampuanla yıkayın.
neem-001.jpg
Neem suyu

Kalın bir macun elde etmek için neem yapraklarını iyice ezin. Saç derinize ve saçınıza uygulayın. En az 10 dakika kurumasını bekleyin. Daha sonra ılık suyla durulayın.
jojoba.jpg
Jojoba yağı ile karıştırılmış hardal yağı

Hardal yağı, antimikrobiyal ve antifungal (mantar enfeksiyonunu önleyen) özelliklere sahiptir. Jojoba yağı ise mineraller açısından zengindir ve nemlendirici bir etkiye sahiptir. Bu harika iki yağ bir araya gelerek, kepeğe savaş açıyor. 1 çorba kaşığı jojoba yağı ile 1 çorba kaşığı hardal yağını karıştırın. Saç derinize uygulayın ve nazikçe masaj yapın, ardından normal şampuanınızla durulayın. Hardal yağı bazı kişiler için alerjik reaksiyon gösterebilir. Uygulamadan önce mutlaka bileğinizde test edin.


yogurt.jpg
Limon suyu ve yoğurt

Yoğurt, tüm saç tipleri için etkilidir ve saç maskesi olarak uygulandığında kepekle mücadeleye yardımcı olur. Bir miktar yoğurt ve biraz limon suyunu iyice karıştırın. 20 dakika boyunca saçınıza uygulayın, daha sonra ılık su ile yıkayın.
bal.jpg
Bal ve sarımsak

Sarımsak, antifungal ve maya karşıtı özellikleriyle bilinir. Birkaç diş sarımsak ile 1 çorba kaşığı bal karışımı mükemmel bir kepek önleyicidir. Bu macunu saçınızın köklerine uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ardından şampuanla yıkayın.
(PEMBENAR)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.