Sakatat yemeklerinin şahı: Bu yemeği yemek için akın akın Türkiye'ye geliyorlar

Sakatat yemeklerinin şahı: Bu yemeği yemek için akın akın Türkiye'ye geliyorlar
Taste Atlas'ın en listesine giren bu lezzetin ünü Türkiye sınırlarını aştı.

Sakatat, ülkemizde sevilen sokak lezzetlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. hayvanların kasları dışında kalan yenilebilir yürek, karaciğer, böbrek, işkembe gibi kısımlarından yapılan çeşitli yemek türleri, son dönemlerde ülke sınırları dışında da büyük ilgi görüyor.

BESİN DEĞERİ YÜKSEK!

Sakatatlar besin değeri açısından oldukça zengindir protein minerali ve vitamin açısından değerli olan bu besin kaynaklarını tüketmek ancak tüketirken aşırıya kaçmamak gerekiyor.


KÖKLÜ BİR LEZZET

Vatandaşların severek tükettiği sokak lezzetlerinden biri de kokoreç.. Anadolu ve Balkanlar’da koyunun veya keçinin ince bağırsağından mumbar veya uykuluktan elde edilen şişe sarılmak suretiyle ateşte kızartılan bir çeşit kebap olarak biliniyor. baharatlarla lezzetlendiriilen bu sokak yemeği Türk yemek tarihinin köklü lezzetlerinden biri.

Taste Atlas'ın "en popüler sakatat yemekleri" listesinin üçüncü sırasında bulunan bu yemek, dünya çapında binlerce sakatat yemeği arasından seçildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.