Sakarya'da kilolarca uyuşturucu ele geçirildi

Sakarya'da kilolarca uyuşturucu ele geçirildi
Sakarya'nın güvenliğine yönelik çalışmaların detayları, 1 Ocak-29 Şubat tarihleri arasındaki süreci kapsayan bir toplantıda Vali Yaşar Karadeniz tarafından paylaşıldı.

Bu süre zarfında uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele operasyonlarında 174 şüpheli yakalandı ve gerçekleştirilen aramalarda önemli miktarda uyuşturucu madde ile silah ele geçirildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ve Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmaların değerlendirildiği 2024 yılı Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı, Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında düzenlendi.

Toplantıda Vali Karadeniz, yeni yılın başından itibaren Sakarya'da gerçekleştirilen güvenlik operasyonlarını detaylı bir şekilde aktardı. "1 Ocak-29 Şubat tarihleri arasında terör örgütleriyle mücadele kapsamında toplam 49 ayrı operasyon düzenlendi. Bu operasyonların 42'si emniyet bölgesinde, 7'si ise jandarma bölgesinde gerçekleştirildi. Operasyonlarda yakalanan 34 şüpheliden 11'i tutuklanırken, 7'si adli kontrolle serbest bırakıldı. Göçmen kaçakçılığıyla ilgili olarak ise 38 organizatörden 5'i tutuklandı ve 232 göçmen sınır dışı edildi" dedi.

Karadeniz ayrıca, son 2 ay içinde Sakarya'da gerçekleştirilen uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele operasyonlarında 174 kişinin yakalandığını belirterek, "Bu kişilerden 77'si tutuklandı, 40'ı adli kontrolle serbest bırakıldı. Yapılan aramalarda ise 30 kilogram 858 gram esrar, 47 kilogram sentetik kannabinoid, 5 kilogram 965 gram metamfetamin, 33 ruhsatsız silah, 841 ton akaryakıt, yaklaşık 6 milyon makaron, 2 otomobil, 191 tabanca, 50 kurusıkı tabanca, 116 av tüfeği ve 2 uzun namlulu silah ele geçirildi" diye konuştu.

Sakarya'da son 2 ay içinde meydana gelen 551 olayda bin 490 kişi hakkında tedbir kararı alındığı ve asayiş operasyonlarında 5 bin 316 kişiye işlem yapıldığı da bildirildi.

Vali Karadeniz, trafik denetimlerinde ise toplam 372 bin 936 aracın kontrol edildiğini ve 11 bin 389 sürücünün trafik cezası aldığını, 2 bin 589 aracın ise trafikten men edildiğini ifade etti. Ayrıca, kontrol edilen araçlardan 3 bin 266'sının okul servisi olduğunu ve 177'si hakkında işlem yapıldığını belirtti.

Vali Karadeniz'in verilerine göre, Sakarya'da son 2 ay içinde toplam bin 424 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 4 kişi hayatını kaybederken, 695 kişi yaralandı ve 725 kaza maddi hasarla sonuçlandı.

adgadfg.jpg

toplantin.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.