Sahte içkiden ölüme müebbet hapis talebiyle dava

Sahte içkiden ölüme müebbet hapis talebiyle dava
Ankara'da eğlence mekanına dönüştürülen gecekonduda Özcan Mucuk'un (38) içine ilaç etken maddesi içeren toz atılan ev yapımı içkiden ölümüyle ilgili soruşturmada 2'si tutuklu 4 sanık hakkında müebbet ile 41'er yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.

DHA'nın haberine göre; Özcan Mucuk, geçen yıl 5 Mayıs'ta pavyona dönüştürülen gecekondunun önünde ölü bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında mekan sahibi tutuklu Bekir E. (49), Ozan İ. (30) Saniye Z. (24) ve Ebru T. (29) gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Bekir E. ve Ozan İ. tutuklandı, Ebru T. ve Saniye Z., adli kontrolle serbest bırakıldı.

sahte-ickiden-olume-muebbet-hapis-talebiyle-dava-6931-dhaphoto2.jpg

Soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. Mahkemece kabul edilen iddianamede, Bekir E.'nin etanol ve su karışımı ile yaptığı alkollü içeceğe diğer şüphelilerle birlikte ilaç etken maddesi içeren toz attıkları ve Özcan Mucuk'a içirdikleri belirtildi. Şüphelilerin, sağlık için tehlikeli madde niteliğinde imal ettikleri alkollü içeceğin içine ilaç etken maddesi içeren tozu döküp, 'ne olursu olsun' düşüncesiyle maktule içirdikleri ve ölümüne neden oldukları aktarıldı. Şüphelilerin Özcan Mucuk'un kredi kartlarından farklı miktarlarda para çektiği de belirtildi.

Mekan sahibi tutuklu Bekir E. ve Ozan İ. ile tutuksuz Saniye Z. ve Ebru T. hakkında 'kasten öldürme', 'beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağma', 'sağlık için tehlikeli madde temin etme ve birden fazla kişi ile birlikte konutta geceleyin yağma' suçlarından müebbet ile 41'er yıl hapis cezası talep edilerek, dava açıldı. (DHA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.