Sahte hesaplarla fiyat yükseltenlere darbe! Ağır cezalar geliyor

Sahte hesaplarla fiyat yükseltenlere darbe! Ağır cezalar geliyor
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomobil satışlarındaki manipülatif uygulamalara ağır cezalar geleceğini duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina'da düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde konuştu. Bolat, emlak ve otomobil satışlarında 1 Kasım itibariyle yürürlüğe girmesi planlanan yönetmelikle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zirvede ticaretle ilgili önemli konulara değinen Bakan Bolat, araç ve konutta fiyat yükseltmek için yapılan manipülatif eylemlere izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

aa-20231024-32504268-32504262-ticaret-bakani-bolat-turkiye-ihracat-seferberligi-zirvesinde-konustu.jpg

‘İLAN SİTELERİ CEZALARDAN SORUMLU OLACAK’

Son dönemde sıfır ve ikinci el araç satışlarında ciddi indirimlerin bulunduğunu vurgulayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tüketicinin fiyatların biraz daha inmesini beklediğini ve bunun da piyasayı bir şekle soktuğunu söyledi. Emlak ve arsa satışlarında da fiyatların düştüğünü söyleyen Bolat, satışlarda yapılan manipülatif eylemlere karşı yönetmeliği işaret etti. Bolat konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"Ciddi manada ve 31 Ağustos'ta önemli bir yönetmelik çıkardık, 2 ay uygulama süresi verdik. 1 Kasım'da bu başlıyor. Emlak ve oto satışlarında sahte isimlerle, 'fake' hesaplarla fiyatları yükseltmek için yapılan manipülatif çabalara ağır cezalar var. Bunları yayınlayan ilan siteleri bu cezalardan sorumlu olacaklar. Buna göre programlar hazırlamaları gerekiyor. Elemanlarını hazırlamaları gerekiyor. Bu yönetmelik kesinlikle uzatılmayacak 1 Kasım'da yürürlükte olacak."

aa-20231024-32504268-32504266-ticaret-bakani-bolat-turkiye-ihracat-seferberligi-zirvesinde-konustu.jpg

CEZALAR ARTIYOR

Bolat, torba yasa çalışmasından detaylar vererek, "Bakanlık olarak hazırlıklarımızı yaptık, cezaları artırıyoruz. Zaten enflasyon oranı da belli, onun üzerinde artırıyoruz ve kapatma cezası da gelecek. Hükümetin kanaati bu yönde. Biz de uygulamacı bir kuruluşuz. Kanunla her sektörün yönetmelikleri var. Bir sürü kanunlar, yönetmelikler var. Ticarette kurallara uygun olarak çalışılması gerekiyor. Bu kural ve yönetmeliklere aykırı davranan otomatikman cezaya uğrayacak. Bunu birkaç kere tekrar ettiği takdirde o zaman geçici kapatma süresi gelecek." ifadelerini kullandı.

PİYASADA İSTİKRAR SAĞLANDI

Bakan Bolat, bakanlığın tüm sektörleri denetleyerek cezalandırma görevini yerine getirdiğini vurguladığı konuşmasında otomotiv piyasasındaki çip krizine ve piyasada araç bulunmamasına da değindi.

Stokçuluk, araç bulunmaması gibi konularda, ikinci el piyasasında yaşanan karmaşıklıklarda yoğun çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi. Denetimlerin ağustos ayından itibaren sektörü düzene soktuğunu vurguladı.

52035.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.