Sağlık sisteminde randevu krizi

Sağlık sisteminde randevu krizi
Türkiye'de sağlık sistemindeki sorunlar büyümeye devam ediyor. Vatandaşlar kontrolleri için aylarca randevu alamadıklarını belirtti.

Evrensel''den Eylem Nazlıer''in haberine göre, Türkiye sağlık sisteminden kriz büyüyor. Acil tenkitler için bile randevu almak aylar sürebiliyor. Annesi 4. evre kanser olan bir hasta yakını hastanelerde yatmak için yatak ve tekerlik sandalye bulamadıklarını belirtti. Hasta yakını normal yatış için hastanede yer bulamadıklarını bu yüzden yoğun yoğun bakımda yerde yattığını aktardı. Kanser hastasına dosya almak için sıra beklemenin ise normal bir durum haline geldiğini söyleyen hasta yakını randevu almak araya tanıdık soktuklarını aktardı. 

‘RUTİN KONTROL ‘İYİSİNİZ’ DENİLEREK YAPILMADI

3 aylık rutin kontrollerini Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde yaptırmak istediklerini anlatan hasta yakını, rutin tarama kontrolünün ‘İyisiniz aslında’ denilerek yapılmak istenmediğini belirten hasta yakını “Üniversite hastanelerindeki ödenek yetersizliğinden kaynaklı annemin 3 aylık rutininin atlatıldığını düşünüyorum. Ve tekrar kontrole gittiğimizde artık altı ay geçmişti ve annemde metastazın yeniden ortaya çıktığını öğrendik. Bunun üzerine annem Ankara Şehir Hastanesinde tedavi olmak istedi. Oradaki doktorumuz çok acil MR- tomografi verdi. Acil ameliyat gerekiyor ancak en acil tetkik için 3 ay sonraya gün verilebildi” dedi. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.