Sağlık Bakanı Koca: “20 kişilik sağlık personeli Mısır’a ulaştı”

Sağlık Bakanı Koca: “20 kişilik sağlık personeli Mısır’a ulaştı”
Gazze için harekete geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 kişilik sağlık ekibinin Mısır'a ulaştığını ve Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Gazze için Mısır'a gönderilen sağlık ekibinin ulaştığını açıkladı. Koca, sağlık ekibinin Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandığını da ifadelerine ekledi.

Bakan Koca yaptığı açıklamada “20 kişilik ekibimiz, Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandı. Ardından, Gazze için yapılacak işbirliği için bir toplantı gerçekleştirildi. Türkiye’nin özellikle çocuklar konusundaki hassasiyeti bakanlığımızı temsil eden arkadaşlarımızca ifade edildi. İstişareler yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

aw059657-01.jpg

Mısır'ın Gazze'ye yardım etmek adına başka ülkelerle ve yardım kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olmak istemediğini vurgulayan Bakan Koca, Türkiye'nin ısrarlı takibinin sonuç verdiğini ve Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar'ın açıklamasına göre ülkemizle işbirliği içerisinde çalışma kararı aldıklarını ifade etti.

Bakan Koca, “Sayın Bakanın, arkadaşlarımca tarafıma iletilen, en kısa süre içinde bizi Mısır’a resmi olarak davet edecekleri haberini ise büyük bir memnuniyetle karşıladım. Gazze için, ülkelerimiz için yapacak çok şeyimiz var” dedi.

fahrettin-koca.jpg

Sağlık Bakanı Koca, daha önce yaptığı açıklamada tıbbi cihaz, tıbbi malzeme, ilaç ve jeneratör taşıyan 4 uçağın Mısır’a havalandığını ve yolda olduğunu ifade etmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.