Sadece 3 yufkayla çıtır börek tarifi ‘Ani gelen misafire şipşak hazır’

Sadece 3 yufkayla çıtır börek tarifi ‘Ani gelen misafire şipşak hazır’
Aniden çat kapı gelen misafirler için 3 yufkayla şahaneler yaratacak çıtır börek tarifi geldi. Malzemelerinizi hazırlayın ve kolları sıvayın.

Çıtır çıtır bir börek tarifi arıyorsanız sizin için çok kolay bir tarifimiz var. Üstelik bu börek için sadece 3 malzeme yeterli oluyor. Evde bulunan az miktarda yufkayla kolaylıkla yapabileceğiniz bu çıtır çıtır börek tarifini hayatınızdan çıkaramayacaksınız.

Az bir miktar yufkayla yapabileceğiniz çıtır çıtır börek için tüm malzemelerinizi sayalım ve tarifi vermeye başlayalım.

3 YUFKALI ÇITIR ÇITIR BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Leziz bir misafir böreği yapmak istiyor ancak çok fazla malzemeniz bulunmuyorsa bu tarifi mutlaka denemelisiniz. O halde işte sizin için vereceğimiz 3 yufkalı börek için tüm malzemeler…

  • 3 adet yufka

Sosu için:

  • Yarım su bardağı su (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (85 ml)

İçi için:

  • 150 gram kadar lor peyniri beyaz peynir karışımı
  • 4-5 dal maydanoz
  • Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

borek1.jpg

SADECE 3 YUFKAYLA ÇITIR ÇITIR BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Hem pratik hem de enfes bir böreği nasıl yapabileceğinizi merak ediyorsanız ve malzemelerinizi de hazırladıysanız tarifimize geçelim.

Öncelikle sosu için suyu ve yağı bir kaseye alarak karıştırın. Ardından tezgaha bir yufkayı serin ve bu sostan yufkanın her yerine yayın.

Sosu biraz bol kullanabilirsiniz böylece börek iyi şekilde kabarıp çıtır çıtır olacak.

Tarifin devamında yufkanın iki kenarını ortada birleştirerek tekrar sostan üzerine dağıtın.

Son olarak uzun kenarlarını da ortada birleştirilerek kare şekline getirin ve yufkayı dört parçaya bölün.

İç malzeme olarak peynir ve maydanoz karışımı kullanabilirsiniz. Farklı iç malzeme de kullanabilirsiniz.

İç malzemeyi yerleştirdikten sonra köşelerini ortada birleştirerek bohça şeklini verin ve yağlı kağıt serilen bir fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine yumurta sarısını sürebilirsiniz. Ardından susam ve çörekotu serpip önceden 200 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra fırından çıkarıp çıtır çıtır servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.