Saç diplerindeki kaşıntıyı önlemek için yapmanız gerekenler! İşte saç köklerini onaran yöntemler

Saç diplerindeki kaşıntıyı önlemek için yapmanız gerekenler! İşte saç köklerini onaran yöntemler
Saç derisi kaşıntısı, günlük hayatta sıkça karşılaşılan sorunlardan biridir. Saç derisinde hissedilen kaşıntı birçok nedene bağlı olabilir. İşte saç diplerindeki kaşıntıyı önlemek için yapmanız gerekenler...

Arif Aydın KAPLAN / KAMU SON HABER

En sık görülen saç sorunlarının arasında saç diplerindeki egzama ve kaşıntı yer alır. Saç diplerindeki kaşıntıdan kurtulabilmek için mutlaka bir uzmana danışmanız önerilir. Ancak evde uygulayacağınız doğal bakım yöntemleriyle de saç diplerindeki kuruluk ve kaşıntıyı bitirebilir, egzamadan kurtulabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ

Yüksek miktarda asetik asit içeren elma sirkesinin antienflamatuar, antibakteriyel ve antifungal etkisi vardır. Saçınızı şampuanla yıkadıktan sonra elma sirkesini ılık suyla seyreltin. Daha sonra saçlarınızı durulamakta kullanabilirsiniz.

6.jpg

NANE YAĞI

Nane yağı ferahlatıcı etkisiyle saç diplerini rahatlatıyor ve nefes almasını sağlıyor. Saç çıkaran ve saç oluşumunu destekleyen yağlar arasında nane yağı yer alıyor.

Nane yağı düzenli kullanıldığında saç köklerinin nefes almasını sağlıyor. Kuruluk, kaşıntı, kepek ve pul pul dökülme gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Nane yağının içeriğinde yer alan bileşenler saçlardaki kuruluğu önlerken kaşıntı ve kafa derisi sorunlarına da iyi geliyor.

sac-derisi-kasintisi-nasil-gecer-5000-1.jpg

KARBONAT

Karbonat yüksek alkali içeriği ile saç derinizin Ph seviyesini dengeleyip, kafadaki kaşıntıyı giderir. 1 yemek kaşığı karbonata biraz su ekleyip karıştırın ve macun kıvamına getirin. Saç diplerinize uygulayıp, 10 dakika bekletin ve ardından saçınızı şampuanla yıkayıp, durulayın.

LİMON SUYU

Limon suyu antiseptik özellikleri ile baştaki kaşıntıyı geçirmekte oldukça etkilidir. 5 yemek kaşığı suyun üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin. Saç derinize masaj yapıp, 5-10 dakika bekletin, ardından başınızı yıkayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.