SA atölye çalışması ile 2 bin 500 öğrenciye ulaştı

SA atölye çalışması ile 2 bin 500 öğrenciye ulaştı
Bugüne kadar binlerce Küçükçekmeceli öğrenciye ‘Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Çini, Katı’ gibi sanatlarda atölye çalışması veren akademide öğrenciler kadim kültürümüzü tanıyarak geleneksel sanatlarda uygulama şansı yakaladı.

SA atölye çalışması ile 2 bin 500 öğrenciye ulaştı

Burak OTAK / Dokuz Sütun


Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi ’Gençlik Sanat Atölyeleri’kapsamında bugüne kadar ilçede yaşayan 2 bin 500 öğrenciyi geleneksel sanatlarla tanıştırdı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nin hemen yanında bulunan Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi 75’inci sanat atölyesini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı. Bugüne kadar binlerce Küçükçekmeceli öğrenciye ’Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru , Çini, Katı’gibi sanatlarda atölye çalışması veren akademide öğrenciler kadim kültürümüzü tanıyarak geleneksel sanatlarda uygulama şansı yakaladı. Geleneksel sanatların birden fazla alanında otorite kabul edilen Üstad Necmeddin Okyay’ın anısına yapılan 75. atölye çalışmasında, Geleneksel Sanatlar Akademisi Yöneticisi Hakan Dağlı ile Ebru hocası Uğur Taşatan, akademi öğrencilerine Ebru sanatı hakkında bilgiler verdi.

EBRU SANATI

Gençlerin Geleneksel Sanatlara olan ilgisinin giderek artmasının son derece önemli olduğunu dile getiren Uğur Taşatan, “Ebru sanatının yanlış örnekleri ile maalesef ki birçok görsel mecrada karşı karşıya kalmaktayız. Bu yanlış anlaşılmanın bir nebze olsun önüne geçebilmek amacıyla Türk Ebrusu’nun doğru örneklerini gösterebilmek için atölye çalışmalarını son derece gerekli buluyoruz. Gerçekleştirdiğimiz her etkinlikte bize destek olan Belediye Başkanımız Temel Karadeniz ve Başkan Yardımcımız Besim Müftüoğlu’na çok teşekkür ederim” dedi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, geleneksel sanatların önemine değinerek, “Küçükçekmece Belediyesi olarak her türlü kültür ve sanat etkinliğini önemsiyoruz ve bu konuda İstanbul’da marka olmuş durumdayız. Bizim için milli değerlerimizi genç nesillere aktarmamızı sağlayan geleneksel sanatlarımız da çok önemli. Geçmişini bilmeyen bir nesilden hiç kimseye fayda gelmez. Biz bunun farkına varmış bir belediye olarak geleneksel sanatlarımıza sahip çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akademimizde birbirinden usta hocalarımızla Küçükçekmeceli gençlerimize hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 2013 yılından itibaren Geleneksel Sanatlar alanında kültür ve sanat faaliyetleri yapan Geleneksel Sanatlar Akademisi, 456 öğrenciye eğitim vererek faaliyetlerini yürütmekte. Geleneksel Sanatlar Akademisi “Gençlik Sanat Atölyesi” ile Küçükçekmeceli gençlere yaratıcılıklarını keyifle yansıtabilecekleri, farklı teknikleri öğrenebilecekleri ve ortak sanat projeleri geliştirebilecekleri atölye çalışmaları sunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.