Rusya seçim sürecine müdahale mi ediyor?

Rusya seçim sürecine müdahale mi ediyor?
Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, Rusya'nın seçim sürecine müdahale ettiğine ilişkin duyumlar aldıklarını söyledi. 

Arif Aydın Kaplan / KAMU SON HABER 

Kemal Kılıçdaroğlu''nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, Rusya''nın seçim sürecine müdahale ettiğine ilişkin duyumlar aldıklarını söyledi. 

Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu''nun Bolu, Düzce ve Sakarya mitinginde seçim otobüsünde Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak ile bir araya geldi. Erdoğan Toprak ile görüşmesini köşesine taşıyan Saymaz, neler konuştuklarını yazdı. 

Erdoğan Toprak, iktidar değişikliğinde dış ilişkilerde değişiklik olmayacağını ama devletlerin iç işlerine karışmasını doğru bulmadığını söyledi. İsmail Saymaz''ın ısrarı üzerine Toprak, seçim sürecine müdahil olduğunu düşündükleri ülkenin Rusya olduğunu açıkladı. Bir duyum olduğunun altını çizen Toprak, devlet ilişkilerini devamlılığına vurgu yaparken devlet ilişkisinden parti ilişkisine inmenin iki ülke arasındaki bağları zayıflatabileceğini söyledi. 

Bir duyum aldıklarını söyleyen Erdoğan Toprak, Rusya''nın devletle değil Ak Parti ile ilişki kurduğunu belirtti. Seçim sürecine hiç bir devletin müdahil olmaması gerektiğinin belirten Toprak, devamında Rusya ve Ak Parti ilişkini takip ettiklerini bildirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.