Rusya Lviv'deki yerleşim yerlerini hedef aldı

Rusya Lviv'deki yerleşim yerlerini hedef aldı
Rusya, Ukrayna’nın batısındaki Lviv kentine füze saldırısı düzenledi. Onlarca bina hasar aldı. Saldırıda 4 Ukrayna vatandaşı hayatını kaybederken 34 kişi de yaralandı.

Rusya, Ukrayna’nın batısındaki Lviv kentine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda, bir apartmanda ağır, onlarca binada ufak çaplı hasarlar görüldü. Lviv Bölge Valisi Maksym Kozytskyi, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 kişinin de yaralandığını duyurdu.

rusya-lvivi-vurdu-4-olu-34-yarali-7906-dhaphoto2.jpg

Lviv Bölge Valisi Kozytskyi, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, “Lviv bölgesinde gece saatlerinde füze saldırısı düzenlendi. Kalibr tipi füzeler, Karadeniz’den atıldı. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi de yaralandı. Yaklaşık 30 bina ve 50’den fazla araba hasar gördü” ifadelerini kullandı.

ZELENSKİ: CEVAP VERİLECEK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Lviv. Rus teröristlerin gece saldırısının sonuçları. Maalesef yaralılar ve ölüler var. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Düşmana kesinlikle bir cevap verilecektir. Somut bir cevap” dedi.(DHA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.