Rusya Ambargoyu kaldırdı!

Rusya Ambargoyu kaldırdı!
Başbakan Yıldırım, Rusya Başbakanı Medvedev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Medvedev, bazı tarım ürünlerinin Rusya'ya ihracatına imkan tanıyan kararnameyi imzaladığını belirtti.

Rusya Ambargoyu kaldırdı!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile yaptığı telefon görüşmesinde, Medvedev, bazı tarım ürünlerinin Türkiye'den Rusya'ya ihracatına imkan tanıyan kararnameyi imzaladığını belirtti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, çalışma ziyareti için bulunduğu KKTC'de, Rusya Başbakanı Medvedev ile karşı tarafın talebi üzerine telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Yıldırım ve Medvedev, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yeniden gelişmesinden duyulan memnuniyeti ifade etti. 

Ticaret, ulaştırma, tarım ve taşımacılık konularının yanı sıra gümrük, enerji ve vize rejimine ilişkin gündem maddelerinin ele alındığı görüşmede, Rusya Başbakanı Medvedev, bazı tarım ürünlerinin Türkiye'den Rusya'ya ihracatına imkan tanıyan kararnameyi imzaladığını belirtti.

İki mevkidaşın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya yapacağı ziyaret çerçevesinde düzenlecek Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı öncesi eşgüdüm mahiyetinde gerçekleştirdiği samimi telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin emin adımlarla ileriye taşınması konusundaki kararlılık teyit edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.