Rus turistler Türkiye'deki o ürünlerin fiyatına isyan etti

Rus turistler Türkiye'deki o ürünlerin fiyatına isyan etti
Türkiye'deki enflasyon Rus turistleri de etkilemeye başladı. Tatil için gelen Rus turistler Türkiye'deki fiyatlardan rahatsız olduklarını Rus basınına anlattı.

Türkiye’deki enflasyon sorunu Rus turistlerinde gündeminde. Antalya'da tatil yapan turistler Rus yayın organı Moskovskiy Komsomolets gazetesine konuştu. Turistler geçtiğimiz sezona kıyasla fiyatların 3 katına çıkmasından rahatsız olduklarını belirtti.

Gazete St. Petersburg’da dört kişilik bir arkadaş grubunun Antalya’da 21 günlük tatil için 525 bin ruble (6 bin 450 dolar) harcandığına dair haber yapıldı.

Haberde Moskova’da 39 rubleye satılan çocuklara yönelik bir meyve püresinin Türkiye fiyatının 280 rubleye karşılık geldiğine dikkat çekildi.

Yaptırımlara rağmen Rusya’da 125 bin rubleye satılan iPhone Pro Max’ın Türkiye'de 234 bin rubleye satılması da Rus turistlerin gözünden kaçmadı. Daha önce 50-60 dolara alınabilen Nike marka spor ayakkabıların fiyatı ise 113 dolar.

Moskovskiy Komsomolets’e konuşan turistler en ucuz hamburgerin 508 ruble, restoranda bir yemeğin fiyatının ise 3 bin 900 – 5 bin 800 rubleye çıkmasından yakındı.

Gazete bir yıl önce Türkiye’ye gelen çok sayıda turistin yüksek fiyatlar nedeniyle bu yıl başka bir ülkeyi tercih edeceğini yazdı.

KAYNAK: Para Medya

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.