Rus muhalif lider Navalny’nin cenazesi annesine verildi

Rus muhalif lider Navalny’nin cenazesi annesine verildi
Rusya’da tutuklu bulunduğu cezaevinde 16 Şubat’ta hayatını kaybeden muhalif lider Alexei Navalny'nin cenazesi annesi Lyudmila Navalnaya’ya teslim edildi.

Rusya’da tutuklu olduğu cezaevinde 16 Şubat’ta ölen muhalif lider Alexei Navalny'nin ölümüne ilişkin şaibeler sürerken yeni bir gelişme oldu. Navalny'nin basın sözcüsü Kira Yarmysh, önceki hafta oğlunun cenazesini Rus yetkililerden teslim alamayan anne Lyudmila Navalnaya’nın bugün Salekhard şehrindeki morgda cenazeyi teslim aldığını duyurdu.

Yarmysh, cenaze töreninin nasıl olacağının henüz belli olmadığını belirterek, “Rus makamlarının ailenin istediği ve Alexei'nin hak ettiği şekilde bir cenaze töreni düzenlemesine izin vereceğinin kesin olmadığını” söyledi.

ANNESİ NAVALNY'İ TEŞHİS ETMİŞ AMA CENAZEYİ ALAMAMIŞTI

Navalny’nin annesi Lyudmila Navalnaya geçtiğimiz Perşembe teşhis için oğlunun kendisine gösterildiğini söylemiş, oğlunun gizlice defnedilmesi için Rus yetkililerin kendisine baskı yaptığını dile getirmişti. Navalnaya, “Benim yerime Alexei’nin nerede, ne zaman ve nasıl gömülmesi için kararlar alıyorlar. " dediği açıklamasında gözlerinin içine bakarak, eğer cenazeyi gizlice kabul etmemesi durumunda oğlunun cesedine bir şey yapacaklarını söylediklerini iddia etmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.