Rolls-Royce Droptail tanıtıldı! Sadece 4 adet üretilecek

Rolls-Royce Droptail tanıtıldı! Sadece 4 adet üretilecek
Rolls-Royce ürettiği ultra lüks otomobillerle akla geliyor. Sadece 4 adet üretilecek ilk Droptail modeli 593 beygir güç ve 840 Nm tork üretebilen 6,7 litrelik V12 motora ev sahipliği yapıyor.

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre; Lüks otomobil deyince akla ilk olarak gelen markalardan biri Rolls-Royce. İngiliz üretici, bu lüksü bir üst seviyede yaşamak isteyen müşterileri için uzun zamandır özel modeller sunuyor. Rolls-Royce son yıllarda ise kişiye özel araçları ile yeni bir dönem başlatmış durumda.

ROLLS-ROYCE ÖZEL ÜRETİM MODELLERİNE DEVAM EDİYOR

Rolls-Royce yeni başlattığı kişiye özel araba sistemi ile ilk modelini 2017 yılında tanıttı. Phantom altyapısını kullanan ve Sweptail olarak adlandırılan bu model Rolls-Royce için yeni bir çağı simgeliyordu. Ardından bu modeli ise Boat Tail takip etti. Şimdi ise sırada Droptail var.

Önceki modellere göre daha kapsamlı bir proje olan Rolls-Royce Droptail, çelik, alüminyum ve karbon fiberden yapılmış monokok bir gövdeye ev sahipliği yapıyor. 5,3 metre boyunda ve 2 metre genişliğinde olan otomobil, çıkarılabilir bir metan tavana sahip.

fdf.png

La Rose Noire olarak adlandırılan aracın tasarımı kendisini iç mekanda da gösteriyor. Kırmızı tonlarına çokça yer verilen aracın döşemelerini ise siyah çınar ağacı kaplamaları oluşturuyor. Ayrıca bir gül logosu da aracın ön konsolunu süslüyor.

1200x-1.jpg

593 BEYGİR GÜCÜNE SAHİP MOTOR MEVCUT

Aracın kaputunun altında ise 6.7 litrelik bir V-12 motor yatıyor. 593 beygir güce sahip olan bu motor, 840 Nm tork sunabiliyor.

4 adet üretilecek olan Rolls-Royce Droptail modellerinin ilki olan aracın fiyatı henüz açıklanmış değil. Ancak fikir vermesi açısından Boat Tail modeli 28 milyon dolardan (Bugünkü kur ile 758 milyon TL) alıcı bulmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.