Rize'e elektrik ağacı geldi

Rize'e elektrik ağacı geldi
Rize'de, bir yol çalışması sebebiyle sökülen elektrik direği yerine elektrik dağıtım firması yetkililerinin kabloları ağaç dalına bağlaması, bölge halkının tepkisine neden oldu.

Piriçelebi Mahallesi Ulubatlı Sokak'ta yaklaşık 6 ay önce belediye ekipleri tarafından yapılan beton dökümü sırasında, yol kenarındaki çürümüş elektrik direği AKSA-Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) ekiplerince kaldırıldı. Ancak, üzerinden geçen elektrik hattı için yeni bir çözüm aranması gerekti. Sökülen direğin yerine yeni bir direk dikilmeyerek, AKSA-Çoruh ekipleri tarafından kablolar ağacın dalına bağlandı. Bu durum, mahalle sakinlerinde endişe ve tepkilere yol açtı.

Ağaca bağlı olarak 6 aydır duran elektrik kabloları, vatandaşları tedirgin ederken, mahalle sakinleri kabloların bir an önce normal şartlara, yani bir elektrik direğine bağlanmasını bekliyor.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Hüseyin, yaşanan tehlikeye dikkat çekerek şunları söyledi: "Bu görüntü, 21. yüzyılda hoş bir manzara değil. Sanırım Çoruh Elektrik'in direk alacak parası yok, o yüzden ağaca bağladılar. Bedava iş görüyorlar gibi. Bu durum hoş değil. Ağaca asılı elektrik kabloları var. Dünyada hiç görülmemiştir. Ne yazık ki, bu durum Rize'ye ait oldu. Kablonun açık olmaması bir zarar vermez belki ama görüntü pek hoş değil. Eğer isterlerse bana gelsinler, ben onlara direk alırım, oraya dikerler. Çok uzun zamandır bu şekilde duruyor. Umarım ağaç kopmaz da kablolar zarar görmez. En kısa sürede bir direk dikmelerini umuyorum."

Dursun Vural isimli diğer bir mahalle sakini ise şunları dile getirdi: "Piriçelebi Mahallesi'ne yakışmayan elektrik kabloları var burada. Ağaca bağlı kablo olur mu? Bazıları bu durumu görmezden geliyor gibi. Bu kabloların daha düzenli bir şekilde olmasını istiyoruz. Sonuçta, elektrikle şaka olmaz. Eğer düşerse, vatandaşın başına bela olabilir. Elektrik hatlarının daha güvenli bir şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz."

aw160897-01.jpg

aw160897-02.jpg

aw160897-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.