"Rejime bağlı güçlerin Afrin'e gireceği haberi gerçek dışı"

"Rejime bağlı güçlerin Afrin'e gireceği haberi gerçek dışı"
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Suriye rejimine bağlı bazı güçlerin Afrin'e gireceğine dair bir haber resmi makamlar tarafından doğrulanmamıştır, gerçek dışıdır, gerçekle alakası yoktur." dedi.

"Rejime bağlı güçlerin Afrin'e gireceği haberi gerçek dışı"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bugün saat 13.00 itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 651'dir. Bölgedeki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele kararlı şekilde devam edecektir." dedi.

"Çocuklara yönelik saldırılarla ilgili komisyon kurulacak"

Hükümetin, çocuklara yönelik saldırılarla ilgili altı bakanın katılımıyla bir komisyon oluşturduğunu açıklayan Bozdağ, "Her türlü ahlaksızlığa karşı, her türlü saldırıya karşı çocuklarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Öncelikle de hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin ve devlet kurumlarının başta gelen vazifesisidir." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, hükümetin, çocuklara yönelik saldırılarla ilgili altı bakanın katılımıyla bir komisyon oluşturduğunu bildirdi.

'Rejime bağlı güçlerin Afrin'e gireceği haberi gerçek dışı'

Rejim güçlerinin Afrin'e gireceği iddialarına cevap veren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye rejimine bağlı bazı güçlerin Afrin'e gireceğine dair bir haber geçtiyse de bu haber resmi makamlar tarafından doğrulanmamıştır, gerçek dışıdır, gerçekle alakası yoktur. Suriye rejiminin PYD/YPG terör örgütlerini müdafaa için Afrin'e birlik sevk etme gibi bir düşünceye varması veya bu yönde adım atması, bölge bakımından çok büyük felaketlere yol açar."

"Tabipler Birliği sadece kendilerini temsil ediyor"

Bozdağ, "Türk Tabipler Birliğinin yönetim kurulu, vatanını, milletini seven Türk tabiplerini temsil etmemektedir. Onlar sadece kendilerini temsil ediyorlar. Ama bir şekilde seçim sistemiyle oraya seçilebiliyorlar. Son açıklamalar, bu konuda bir neşter açılması zaruretini ortaya koymuştur. Millet de bizden bu konuda adım atmamızı beklemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması üzerine Başbakanımızın bir talimatı olmuştur. Başbakanlıkta bu konuda bir hazırlık devam etmektedir, ancak hazırlık henüz tamamlanmış değildir." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.