Ramazanda 4 şeyi çoğaltın

Ramazanda 4 şeyi çoğaltın
Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, “Ramazan’da tevbe ve tevhidi arttırın, Cennet’i isteyin, Cehennem’den kaçının” dedi.

Ramazanda 4 şeyi çoğaltın

Cengiz Cihan / Dokuz Sütun

Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı ve TV Programcısı Necmettin Nursaçan Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen Gönül Sohbetleri programına katıldı. Nursaçan, “Tevbe-i İstiğfar ve önemi” konusunda kendisini dinlemeye gelenleri bilgilendirdi. Konuşmasına bir Hadis-i Şerif’le başlayan Nursaçan, şunları söyledi: “Peygamberimiz ’Ramazan’da 4 şeyi çoğaltın. İkisiyle Allah’ı hoşnut edersiniz, diğer ikisinden de zaten geri kalamazsınız. Allah’ı hoşnut edeceğiniz iki şeyden birisi tövbedir. Peygamber Efendimiz istiğfarı çoğaltın diyor. Biz de şu mübarek günlerde bol bol tövbe etmeliyiz. Elin kiri su ile sabunla çıkar, ruhun kiri ise tövbe ve istiğfar ile çıkar.” 

CEHENNEM’DEN KAÇIN

Dikkat edilmesi gereken noktalardan birisinin de tevhidi çoğaltmak olduğunu söyleyen Nursaçan, “Peygamber Efendimiz ’Çocuklarınızın dili dönmeye başlayınca onlara ’La ilahe illallah’demeyi öğretin, ölüm döşeğindeki birisine de ’La ilahe illallah’, dedirtiniz.’ demiştir. Ramazan’da çoğaltmanız gereken diğer iki şey ise, Cennet’i istemek ve Cehennem’den kaçınmaktır” sözleriyle sohbetine son verdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.