Putin'den seçim itirafı: Kılıçdaroğlu "Rusya müdahale ediyor" demişti

Putin'den seçim itirafı: Kılıçdaroğlu "Rusya müdahale ediyor" demişti
Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden önce kendisini davet ettiğini ama yanlış anlaşılmaması için gelmediğini söyledi.

Arif Aydın KAPLAN / KAMU SON HABER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da Rusya-Afrika Zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada Türkiye’de doğal gaz merkezi kurulmasının gündemde olduğunu aktaran Putin, projenin büyük miktarda doğal gazın depolanmasını değil, elektronik bir ticaret platformunun oluşturulmasını içerdiğini vurguladı.

Konuşmasına devamında Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini seçimden önce davet ettiğini ama seçim sebebiyle herhangi bir spekülasyon oluşmaması için görüşmeyi ertelediklerini belirtti.

Seçim öncesi yapılacak bir ziyaretin bir tür iç politika sürecini etkileme girişimi olarak görülebileceğini dile getiren Putin, “Ne onun (Erdoğan) ne de benim buna ihtiyacımız yok. Görüşmemizi ertelemeye karar verdik. Ama ya bizde (Rusya) ya da Türkiye’de, nerede görüşeceğimiz konusunda anlaşmadık. Bakacağız.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU SEÇİMLERE RUSYA'NIN MÜDAHALE ETTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yer aldığı iddia edilen cinsel içerikli görüntülerin gündeme gelmesinin ardından Twitter mesajında bunların arkasında Rusya'nın olduğunu öne sürdü.

CHP lideri paylaşımında “Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala iş birlikten ve dostluktan yanayız” yazdı.

Rusya ise Kılıçdaroğlu'nun bu iddialarını yalanlamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.