Putin: Tam bir vatana ihanettir

Putin: Tam bir vatana ihanettir
Rusya Devlet Başkanı Putin, paralı asker grubu Wagner’in darbe girişimi sonrası yaptığı ilk açıklamada, " Bugün karşımızda olan şey tam bir vatana ihanettir. Wagner güçleri de Rusya için hayatını veriyordu. Ama şimdi onlar içinde vatan hainleri var" dedi.

Ümit GÜLÇİÇEK/ KAMU SON HABER

Rusya Devlet Başkanı Putin, paralı asker grubu Wagner'in başlattığı darbe girişimi sonrası ilk kez açıklama yaptı. Rusya adına Nazilere karşı savaşıyoruz bunun dışında her şey önemsizdir diyen Putin, karşılarında olan herkesi 'hain' olarak ilan ederek devleti savunacaklarını belirtti.

Putin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bizim askeri dostlarımız bizim için ayaktalar. Birinci Dünya Savaşı'nda bizim zaferimizi entrikalarla çalmışlardı. Dış düşmanlarımız birliğimizi yok etmeye çalışıyorlar.

KARŞIMIZDA VATAN HAİNLERİ VAR

Rusya adına savaşıyoruz. Nazilere karşı savaşıyoruz. Bunun dışında her şey önemsizdir. Bugün karşımızda olan şey tam bir vatana ihanettir. Wagner güçleri de Rusya için hayatını veriyordu. Ama şimdi onlar içinde vatan hainleri var."

Bizim askeri yönetimimizin güçleri şu anda bloke edildi. Bir Rusya vatandaşı olarak da size söz veriyorum. Elimden geleni yapacağım. Bizim halkımıza silahını kaldıran herkes cezasını yeter ki çeksin. Bu hatadan çekilin. Bu suçu yapmayın. Biz kendi güvenliğimizi, her şeyi savunabiliriz. Daha güçlü olacağız."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.