Polis Meslek Yüksekokulu ön başvuru sonuçları açıklandı

Polis Meslek Yüksekokulu ön başvuru sonuçları açıklandı
Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesi üzerinden 2023-2024 yılı PMYO giriş sınavı aday belirleme ön başvuru sonuçlarını açıkladı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Polis Meslek Yüksekokulu’na (PMYO) 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapılacağı açıklanmıştı. Polis Akademisi tarafından 31 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında tamamlanan PMYO başvuru sonuçları açıklandı. PMYO, 258 şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarıyla birlikte 35 bin 914 erkek ve 18 bin 634 kadın olmak üzere toplam 54 bin 548 adayın başvuruda bulunduğunu duyurdu. Bununla birlikte başvuranlardan 20 bin erkek ve 5 bin kadın aday olmak üzere toplam 25 bin adayın sınav aşamalarına katılmaya hak kazandığı açıklandı.

Polis Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan açıklamada şu şekilde:

“Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrasında yer alan 'ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında; Bakanlık onayı ile belirlenen puan türü ya da türlerinden ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır.

25 BİN ADAY SINAV AŞAMASINA HAK KAZANDI

Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz’ hükmüne istinaden 20 bin erkek ile 5 bin kadın aday olmak üzere toplam 25 bin aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazanmıştır. Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları belirlenen kontenjana dahil değildir. Belirlenen tarihler arasında sınav başvuru ücretini yatırmayan adaylar sınav aşamalarına katılamayacaklardır.”

2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar sonuçlarını e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.

SINAV ÜCRETLERİ YATIRILMAYA BAŞLANDI

2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar 700.00 TL (yedi yüz) olan sınav başvuru ücretini 11 Ağustos 2023 Cuma günü saat 09.00’dan 18 Ağustos 2023 Cuma günü saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatıracaktır.

PARKUR SINAVI NE ZAMAN?

Bu sene PMYO parkur sınavının ne zaman uygulanacağı henüz Polis Akademisi tarafından resmi olarak açıklanmadı. Sınav tarihleri, başvuru sonuçları ile beraber adaylarla paylaşılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.