"PKK, Osmaniye ve Antalya bölgesine sızıyor"

"PKK, Osmaniye ve Antalya bölgesine sızıyor"
Bağımsız Gaziantep Milletvekili Özdağ: "Türkiye'nin El Bab-Münbiç üzerinden Rakka'ya gitmesi, PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirmiş olduğu işgali meşrulaştırır ve PKK bir kurşun dahi atmadan Türkiye'ye karşı büyük bir zafer kazanmış olur"

"PKK, Osmaniye ve Antalya bölgesine sızıyor"

Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Türkiye'nin El Bab-Münbiç üzerinden Rakka'ya gitmesi, PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirmiş olduğu işgali meşrulaştırır ve PKK bir kurşun dahi atmadan, Türkiye'ye karşı büyük bir zafer kazanmış olur." dedi.

Özdağ, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Suriye'deki askeri ve politik faaliyetlerinin temelinde, aleyhine bir jeopolitik yapılanmanın gelecekte engellenmesini sağlayacak bir askeri politik konum elde etmenin bulunması gerektiğini belirtti.

Bu nedenle Cerablus-Azez hattının bir başlangıç olarak düşünülmesinde ve Türk askeri politik etki sahasının mümkün olduğunca genişletilmesinde fayda bulunduğunu anlatan Özdağ, ancak Hükümetin, bunun gerçekleştirilmesi sırasında politik şartları Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için doğru şekilde hazırlaması gerektiğini kaydetti.

Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Çünkü her askeri operasyon bir politik ortamda gerçekleşir. Doğru ittifak ilişkileri oluşturulmalı, Suriye'deki Rusya, İran, Şam rejimi, ABD gibi güç unsurlarıyla çatışmadan Türkiye'nin gücünü IŞİD ve PKK'ya karşı yönlendirecek bir ittifak ve diplomatik ilişki ağı kurulmalıdır. Bu yapılırken, Suriye'nin toprak bütünlüğünün ancak Şam rejimi tarafından sağlanabileceğinin, Ankara tarafından artık kabulünün açık bir şekilde de ifade edilmesi gerekir. Erdoğan'ın, Türk ordusunun etkinlik sağladığı alanlarda, ileride bir milli Suriye ordusu kurulacağını açıklaması, Şam rejimini, İran'ı ve Rusya'yı Türkiye'nin karşısında konuşlandırır. Böyle bir ortamda karşısında IŞİD, PKK olan, Rusya, İran ve Şam rejimi olan Türkiye'nin askeri bir başarı kazanmasının şartları kalkar."

Türkiye'nin, Rakka bölgesine yönelmeden önce Münbiç bölgesindeki terör örgütü PKK unsurlarının tamamen çıkartılmasının ve bu bölgede ÖSO ve Türkiye'nin tekrar etkinlik sağlamasının şartlarının oluşturulmasının önemine dikkati çeken Özdağ, "Gerekirse Münbiç ilk operasyon hedefi olmalıdır, PKK gönüllü olarak çekilmeyi kabul etmediği takdirde." değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, ABD'nin, Münbiç konusunda Türkiye'ye verdiği sözü tutmaya zorlanması gerektiğini de belirtti.

- "Suriye'nin parçalanması, Türkiye'nin iç savaşa sürüklenmesi olur"

Rakka operasyonu doğru tasarlanır ve uygulanırsa, hem PKK'ya ağır bir darbe indireceğini, hem de Suriye'deki iç savaş sonrası haksız PKK/PYD işgallerinin geriletilmesi konusunda önemli bir adım olacağını vurgulayan Özdağ, Türk ordusunun Rakka'ya iki yoldan gitmesinin mümkün göründüğünü bildirdi.

"Rakka'ya Münbiç ve El Bab üzerinden gidilecek yol çok uzun." diyen Özdağ, diğer olasılığın ise terör örgütü PKK'nın işgal ettiği ve etnik temizlik yapmaya çalıştığı Arap-Türkmen bölgesinden geçerek, Rakka'ya ulaşmak olduğunu aktardı.

Özdağ, "Türkiye'nin bu yolu kullanmayıp, El Bab-Münbiç üzerinden Rakka'ya gitmesi, PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirmiş olduğu işgali meşrulaştırır ve PKK bir kurşun dahi atmadan Türkiye'ye karşı büyük bir zafer kazanmış olur. Böyle bir adımın Türkiye için orta ve uzun vadede çok ağır sonuçları olacağı ortadadır." diye konuştu.

Ümit Özdağ, şu görüşlerini aktardı:

"2011'den bu yana izlenen yanlış Suriye politikası Suriye'de PKK'ya bir devletin altyapısını hediye etmiştir. Eğer yanlış Suriye politikası olmasaydı, bugün PYD bu bölgeleri kontrol edemezdi, IŞİD bu kadar geniş alanları etkisi altına alamazdı. Bundan sonra eğer Suriye'de rejimin devrilmesine yönelik yanlış politikalar devam ederse, Suriye'nin parçalanması sürecinin devamı, Türkiye'nin bir iç savaşa sürüklenmesi olur."

- "PKK, Osmaniye ve Antalya bölgesine sızıyor" uyarısı

Öte yandan önemli bir gelişmenin de PKK kontrolündeki Afrin denilen Kürt dağı bölgesinde yaşandığına dikkati çeken Özdağ, "PKK bu bölgede sınırımıza yakın yerlerde yığınak yapmakta, hendekler kazmaktadır. Bölgeye yönelik olarak bir Türk askeri operasyonu beklenmektedir." dedi.

PKK'lı teröristlerin Kürt dağı üzerinden Hatay'a sızdıklarını ve Amanos dağlarına girdiğini anlatan Özdağ, teröristlerin Amanoslar üzerinden Osmaniye ve Torosları takip ederek, Antalya bölgesine doğru sızma çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Özdağ, "(Bir süre önce bu bölgede askeri operasyonların Türk tarafında durdurulmuş olması, PKK'nın bu sızmalarının önünü açmıştır) bilgisi gelmektedir. Önümüzdeki günlerde Osmaniye ve Antalya'da gerçekleşecek olan PKK terörü, önlem alınmamasının sonucunda gerçekleşmiş terör eylemleri olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.