Perulu narkotik uzmanından uyuşturucu ticaretinde "Türk" iddiası

Perulu narkotik uzmanından uyuşturucu ticaretinde "Türk" iddiası
Kolombiya'dan sonra en çok uyuşturucu üreten Peru'da narkotik uzmanı Jaime Antezana Türklerin 2014 yılında beri uyuşturucu ticaretiyle ilgilendiğini söyledi.

Perulu narkotik uzmanı Jaime Antezana, uyuşturucu ticaretiyle ilgilenen ve ülkede “NarkoTürk” olarak adlandırılan Türkler’in Peru’da 2014 yılından beri faaliyette olduklarını aktardı.

VOA Türkçe’den Mustafa Özdemir’in haberine göre, Peru'da Mart sonunda Türkiye’ye gidecek bir konteynerde 2,31 ton kokainin yakalandı. Kolombiya’dan sonra en çok kokain üreten ülke konumunda olan Peru'da polisler 1,5 yıl önce Türkiye’ye 1582 litre sıvılaştırılmış kokain gönderme hazırlığında olan Ahmet Bektaş adlı bir Türk vatandaşını tutuklamıştı.

Antezana, Türkiye’nin Latin Amerika’dan Avrupa ve Asya’ya kokain sevkiyatında kullanılan üslerden birine dönüştüğünü söyledi ve ekledi:

“Peru’da bir adet bile konteyner tarama cihazının olmaması, uyuşturucu tacirlerinin siyasi güce sahip olmaları ve bazı uluslararası lojistik firmalarıyla olan ilişkileri; rüşvet ağı gibi etkenler organize suç örgütleri için avantajlar sağlıyor. Peru’da bütün ülkelerden suç örgütleri bulunuyor, bunlardan biri de Türkler”

2014 yılından itibaren uyuşturucu ticaretiyle ilgilenen Türkler’in Peru’da faaliyetlerde bulunduğunun duyulmaya başlandığını söyleyen narkotik uzmanı, Türkler’in havayolu ve canlı kurye dahil farklı yöntemlerle uyuşturucu sevkiyatını organize etmeye başladıkları bilindiğini söyledi.

Peru'da, Türkiye'ye gönderilmek üzereyken yakalanan kokakin operasyonundan; (Peru Kamu Bakanlığı)

perulu-narkotik-uzmani-burada-narkoturkleri-ilk-kez-2014te-duyduk.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.