Personel ve askeri öğrenci alım yönetmeliği değişti Karar Resmi Gazete'de

Personel ve askeri öğrenci alım yönetmeliği değişti Karar Resmi Gazete'de
Milli Savunma Bakanlığı Personel ve Askeri Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti . Değişiklikler 22 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Personel ve asker alma işlemleri yapılan soruşturma ve araştırmaların saklanma süreleri yeniden düzenlendi.

Değişiklik Resmi Gazete'de şu şekilde yer aldı:

Yönetmeliğin 17'nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 17- (1) Adayların güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemleri, 7/4/2021 tarihli ve 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ve 2/6/2022 tarihli ve 5649 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yürürlükteki mevzuat ve Bakanlık tarafından belirlenecek esaslara göre yapılır.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 18- (1) Temin faaliyetlerini yürütecek ilgili daire başkanlıkları ve kurumlarca, adaylığı ilgili mevzuat gereği herhangi bir sebeple sonlanan ve yedeklerde kalan adayların sınava ilişkin verileri ve basılı evrakları beş yıl süreyle; dava konusu olmuşsa süre sınırlaması olmaksızın davanın kesin karara bağlanmasını müteakip Millî Savunma Bakanlığı Arşiv Yönergesi esaslarına göre belirlenen süre kadar saklanır. Başarılı adayların sınava ilişkin verileri ise Millî Savunma Bakanlığı Arşiv Yönergesi esaslarına göre muhafaza edilir.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.