Pegasus Hava Yolları uçuşlara yeniden başlamaya hazır

Pegasus Hava Yolları uçuşlara yeniden başlamaya hazır
Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, "Yetkili bakanlıkların uygun görmesi halinde mayıs sonu ile haziran başında uçuşlara iç hatlarla başlamayı planlıyoruz." dedi.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, Pegasus Hava Yolları’nın uçuşlara yeniden başlamaya hazır olduğunu belirterek, salgınla ilgili tablonun iyileşmeye devam etmesi ve yetkili bakanlıkların uygun görmesi halinde mayıs sonu ile haziran başında uçuşlara iç hatlarla başlamayı planladıklarını bildirdi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Nane, uçuşların başlamasının pandemi önlemlerinin tamamen gevşetileceği anlamına gelmediğini vurgulayarak, "Uçuşlar başladığında bazı şeylerin eskisi gibi olmayacağını hepimiz biliyoruz. Bu sebeple şimdiden kriz sonrası normalleşme konusuna odaklanıyoruz. Bizim en değerli varlığımız misafirlerimiz ve çalışanlarımız. Tekrar uçmaya başladığımızda misafirlerimizi ve ekiplerimizi korumak için alınması gereken önlemler üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Yaşanan salgın sürecini beklenmedik ve sıra dışı bir süreç olarak değerlendiren Mehmet Nane, "Burada süreci yaşadığımız süreç ve sonrası süreç olarak ikiye ayırmak lazım. Biz halihazırda yaşadığımız süreci yönetirken, bir yandan da kriz sonrası döneme hazırlanıyoruz. Kriz dönemi X süreyse, kriz sonrası normalleşme dönemi X’ten daha uzun olacak. Çünkü krizin yaşanması belli alışkanlıklarda kalıcı değişikliklere sebep oldu ve biz bunların etkilerini birebir göreceğiz." şeklinde konuştu.

Pegasus Hava Yolları’nın kuruluşundan bugüne ilk kez tüm uçaklarının iki aya yakındır yerde olduğunu aktaran Mehmet Nane, salgın süresince şirket olarak evden çalışıp, toplantılarına devam ettiklerini ve nisan ayı içerisinde Airbus siparişleri kapsamında üç uçağı daha teslim aldıklarını söyledi. Pegasus Genel Müdürü Nane: "Airbus siparişimiz kapsamında nisan ayı içerisinde biri A320 neo, diğer ikisi A321 neo olmak üzere toplam 3 uçağımızı teslim aldık. Şu an bu 3 yeni uçağımız İzmir’de park edildi, misafirlerimizi diledikleri şehirlere uçuracakları günleri bekliyorlar. Yani bizim çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.