Paranızın yüzde 50'si cayır cayır yanacak 'Ünlü ekonomist yatırımcılara ‘yıkım geliyor’ diyerek açıkladı

Paranızın yüzde 50'si cayır cayır yanacak 'Ünlü ekonomist yatırımcılara ‘yıkım geliyor’ diyerek açıkladı
Ünlü ekonomist, yatırımcılara ve vatandaşlara büyük yıkımı duyurarak önemli uyarılarda bulundu.

Her geçen gün artış gösteren enflasyon, vatandaşın belini büküyor. Zamlı maaşlar ise hayat pahalılığı karşısında cebe girmeden eriyor. TÜİK verilerinde ise Ocak ayı enflasyonu 6,7 oranında arttı. Yıllık bazda ise yüzde 64,86’a çıktı. Asgari ücretliye yapılan yüzde 49,25 zam ve Emeklilere de yapılan yüzde 49 zam enflasyon karşısında eksilere geçti

TÜİK Şubat ayı enflasyon oranını ise Pazartesi günü açıklaması bekleniyor. Peki enflasyon oranındaki dev artışlar sürecek mi? Gelecekte enflasyon ne olacak? Çarşı Pazar fiyatlarına ne olacak? Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, konuya açıklık getirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

para-4.jpg

ZELYUT: ENFLASYON YÜZDE 90’A ÇIKACAK

Ziraat Odaları Birliği'nin Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın 'Şubat ayında üretici ile market fiyatının farklı’ olduğunu söylediğini aktaran Zelyut, vatandaşlara uyarıda bulunarak yıl sonundaki kıyameti duyurdu. Zelyut, Elma fiyatındaki enflasyon farkının yüzde 251, kuru üzüm yüzde 229, limon yüzde 218, kırmızı mercimek yüzde 216, kuru incir yüzde 1180, pırasa yüzde 176 ve marul yüzde 1159 verilerinin ortada olduğunu söyledi. Zelyut, "Peki Niye sayıyorum bunları? Çünkü başınıza gelecek olanların altında bunlar var. Sadece faizi artırarak enflasyonu düşüremeyiz. Gördüğünüz bu enflasyon yüzde 80'e, yüzde 90'a çıkacak. Yıl boyunca yayılıma baktığınızda bir baz etkisi ve yaz etkisiyle geri gelecek. Netice itibariyle yüzde 50 ile yüzde 60 bir enflasyon var. Var olan fiyatın üstüne yıl sonuna kadar yüzde 50 daha bindireceksiniz ve dolayısıyla, bakın, bu yüzde 50 sizin birikimlerinizi tırpanlayacak. Bunun sebebi ise Tarıma, sanayiye önem vermemenizde geçiyor” dedi.

evren-devrim-zelyut.jpg

"BÜYÜK BİR SEL GELİYOR"

Enflasyon tehlikesine işaret eden Zelyut, gelirlerin Mart'tan sonra artırılmaya başlanacağının altını çizdi. Zelyut, “sizin reel geliriniz düşecek ve fiyatlar yukarıya gidecek. İş insanlarına söylüyorum: Bir sel geliyor. Selden karşıya geçebilmek için nefesini en fazla tutan geçecek. İşler düzelecek bir şekilde düzelecek. Ama burada nefesi tutmak için evvela hayatta kalmak lazım. Siz gerekirse küçülünce kadar çalışın. Ama hayatta kalın. Önemli olan nokta, bu küçülmekten korkmayın” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.