Para basan 2 hisseye flaş yasak 'Borsaya yatırım yapanlar dikkat'

Para basan 2 hisseye flaş yasak 'Borsaya yatırım yapanlar dikkat'
Borsa İstanbul, iki hisse hakkında yasak kararı alındığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Borsa İstanbul,Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Reeder Teknoloji (REEDER) payları hakkında açığa satış ve kredili işlem yasağı ve Türkiye İş Bankası A.Ş. Class B (ISBTR) payları hakkında ise emir yasağı kararı alındığını duyurdu.

Borsada son olarak REEDER hisseleri 26,42 TL'den, ISBTR hisseleri ise 767 bin 505 TL'den işlem görüyor.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada “Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında REEDR payları 16/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

ISBTR payları 16/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecek.

İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi tedbirleri de internet emir yasağı tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.” İfadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.