Papara İspanya'da şirket satın aldı

Papara İspanya'da şirket satın aldı
Finansal teknoloji şirketi Papara, İspanya merkezli neobank Rebellion'ı satın aldı.

AA - Papara Üst Yöneticisi (CEO) Emre Kenci de geçen aylarda gerçekleştirilen ve Türkiye'nin en önemli iş ve ekonomi buluşmalarından biri sayılan Uludağ Ekonomi Zirvesi'ndeki konuşmasında, Papara’nın küresel pazarlarda rekabet edebilme potansiyeline inandıklarını vurgulayarak 2023 içinde Avrupa'da iki şirket satın alacaklarını duyurmuştu.

Papara'dan son yapılan açıklamaya göre, Haziran 2023’te tamamlanan Rebellion satın alma anlaşması kapsamında Papara, Avrupa'ya açılma sürecinde önemli bir adım atmış oldu.

Fiziksel şubeleri olmadan yalnızca mobil ve internet tabanlı platformlarda faaliyet gösteren neobank’ler, teknolojinin gücüyle geleneksel finansal hizmetlere meydan okuyan finansal teknoloji şirketlerini tanımlıyor.

Y ve Z kuşağına mensup kullanıcılara bankadan bağımsız bir finansal deneyim için para transferi, ön ödemeli kart, Cashback gibi finansal ürün ve hizmetler sunan Rebellion, İspanya'da mobil uygulama mağazalarında en çok olumlu oy alan finansal teknoloji uygulamasını geliştiren şirketlerden biri olarak öne çıkıyor.

2017'de Sergio Cerro ve Alex Sagrado tarafından kurulan ve İspanya pazarında önde gelen neobank'lerden birine dönüşen Rebellion’ın, bugüne dek 15 milyon avro yatırım aldığı biliniyor.

Rebellion, Papara’nın 2023’te Avrupa’da tamamladığı ilk satın alma anlaşması oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rebellion Kurucu Ortağı Sergio Cerro, Rebellion olarak küresel yatırımcı trendlerindeki değişimler nedeniyle, 2022'nin başlarında uluslararası bir üst düzey oyuncuyla güçlerini birleştirmek için stratejik bir M&A planı başlattıklarını belirtti.

Cerro, şunları kaydetti:

'Bu satın alma, İspanyol neobankacılık piyasasıyla sorunsuz bir şekilde uyum sağlayan bir projeyi ilerletmek için olağanüstü bir fırsat sunuyor. İspanyol sektöründe baskın bir oyuncunun yokluğu ve hâkim ekonomik manzara göz önüne alındığında Papara'nın, kaynakları, iş vizyonunu ve tutkuyu sinerjik olarak harmanlamak için ideal ortak olduğuna güçlü bir biçimde inanıyorum. Satın almayla mevcut Rebellion ekibinin tamamı bu yeni macerada kalmaya devam ederken sektördeki uzmanlığımız ve bilgi birikimimiz yeni işe alımlar ve Papara'nın vizyonuyla büyüyecek.'

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.