Özgür Demirtaş'tan faiz kararının ardından dikkat çeken uyarı: Tüm detayları tek tek sıraladı

Özgür Demirtaş'tan faiz kararının ardından dikkat çeken uyarı: Tüm detayları tek tek sıraladı
Finans profesörü Özgür Demirtaş, TCMB'nin faiz kararının ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Nilgün Didar TÜT/KAMU SON HABER

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), dün yaptığı hamleyle faiz beklentisini 500 baz puan çıkararak faizi yüzde 25'e yükseltti. Birçok ekonomist sosyal medya ve ekranlarda TCMB'nin bu kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası'nın faiz kararına bir yorum da ünlü finans uzmanı Prof. Özgür Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, X hesabından yaptığı faiz kararına ilişkin paylaşımda bundan öncesi ve sonrasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

MB'nin faiz kararıyla ilgili olarak "Samimi bir şekilde ve can-ı gönülden tebrik ettim." diyen Demirtaş, devamında "Ancak kimse her şey düzeldi sanmasın" uyarısında bulundu.

Prof. Özgür Demirtaş'ın paylaşımı şöyle:

Bugün Merkez Bankasının aldığı karar doğru yönde bir karardı. Samimi bir şekilde ve can-ı gönülden tebrik ettim. Ancak kimse her şey düzeldi sanmasın. Bu kararlar benzer hızda ve kararlı şekilde sürmezse ekonomi düzlüğe çıkmaz aynı hatta daha büyük kötülükle devam eder.

Ülke olarak büyük zaman kaybettik. Bu faiz artışı 2-3 yıl önce olsa, Dolar/TL çok daha düşük seviyede olacaktı, Enflasyon böylesine patlamayacaktı. Kendimiz ettik, kendimiz bulduk.

Şimdi doğru karar alındı. Ama bu kararlar devam etmezse TL'de değer kaybı devam eder. Enflasyon hız kesse bile yüksek kalır.

Aman! o yüzden doğrudan bir daha şaşmayalım. Çünkü hepimiz fakirleşiyoruz. Bu ülke hepimizin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.