Özel çocuklara ÖZEL EĞİTİM

Özel çocuklara ÖZEL EĞİTİM
Küçükçekmece Belediyesi engelleri yok sayan bir anlayışla önemli bir hizmeti hayata geçirdi. Bu kapsamda, ilçede down sendromlu ve otizmli çocuklara yönelik düzenlenen cimnastik eğitimi çocuklardan ve ailelerinden büyük ilgi görüyor.

SERPİL EMİCİ / Dokuz Sütun

Yahya Kemal Beyatlı Spor Salonu’nda düzenlenen cimnastik eğitimlerine katılarak, down sendromlu ve otizmli çocukları ziyaret eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, özel çocuklara spor malzemeleri hediye etti. Başkan Karadeniz’in Kıvanç Subaşı isimli mental sendromlu bir çocukla masa tenisi oynaması da renkli görüntüler oluşturdu. Öğrenme zorluğu çeken özel çocukların ve ailelerinin yanında olduklarına dikkat çeken Başkan Karadeniz, “ Alanında ihtisas sahibi eğitmenlerimiz tarafından cimnastik eğitimi özel çocuklarımıza veriliyor. Çocuklarımız belediyemizin tahsis ettiği araçla aileleri birlikte evlerinden alınıyor. Cimnastik eğitimlerini tamamladıktan sonra evlerine tekrar bırakılıyor. 6-16 yaş arası down sendromlu ve otizmli çocuklarımızın ücretsiz olarak katılabileceği bir eğitim. Ailelerimiz ve çocuklarımız memnun. Onların mutluluğu da bizim mutluluğumuz demektir” diye konuştu.

SPOR ENGEL TANIMIYOR

Engelleri yok sayan bir anlayışla down sendromlu ve otizmli çocuklara spor yapma imkanı tanıyan Küçükçekmece Belediyesi, bu hizmetle çocukların hareket kabiliyetlerinin gelişmesine katkı sağlayarak, sosyal yaşama adapte olmalarını kolaylaştırıyor. Haftanın 2 günü birer saat gerçekleştirilen eğitimler, ailelerden de büyük ilgi görüyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.